algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

«Mira'm», primera obra balear a Tàrrega

La Fira de Teatre obrí la seva XXIV edició i hi participen 5 produccions illenques

P.GIMÉNEZ.Enviada especial a Tàrrega.
Els carrers de Tàrrega començaren a omplir-se ahir de l'atmosfera especial que porta la màgia del teatre. Programadors arribats de tot arreu, muntadors i tècnics descarregant furgons, mitjans de comunicació i nombroses persones -que durant el cap de setmana esdevindran milers- feien bullir els carrers d'activitat. Tots ells s'han desplaçat fins a la localitat lleidatana moguts per un únic interès: el teatre.

D'aquesta manera arrencava ahir la Fira del Teatre al carrer de Tàrrega. La cita anual més important que se celebra entorn del món de les arts escèniques arriba enguany a la seva XXIV edició amb la participació de 85 companyies que oferiran un total de 92 espectacles de carrer i de sala de diferents gèneres fins al proper diumenge. Entre aquests especatcles s'inclouen les cinc produccions que representen Balears en aquesta nova convocatòria: Moby Dick i Somni d'una nit d'estiu, de Rafel Oliver Produccions, Marianna i el col·leccionista de somnis del Teatra de la Sargantana, El malalt imaginari, d'Iguana Teatre i Mira'm d'En Blanc.

Precisament amb aquest darrer espectacle, Mira'm s'inaugurava la participació de les Illes a Tàrrega. Al tancament d'aquesta edició els actors que dirigeix Biel Jordà donaven vida a l'Espai Pàrking als protagonistes d'aquesta història que indaga en les relacions de dues parelles, aprofundint en els seus sentiments més íntims i posant de relleu la faceta voyeur que subjau en cada un d'ells. Avui la representació tendrà lloc en castellà i davant un públic que es preveu molt més nombrós coincidint amb l'inici del cap de setmana, i després d'haver-se celebrat els actes inaugurals de la fira.

De fet, la cerimònia protocol·lària d'obertura tingué lloc ahir al Museu Comarcal de Tàrrega, en presència del conseller en cap de la Generalitat Catalana, Josep Bargalló, i els representants institucionals de cultura de les diferents comunitats autònomes que participen a l'esdeveniment. Entre elles, Catalina Sureda, directora de Cultura del Govern de les Illes. L'escenari de l'Espai Illes Balears s'inaugurarà avui amb la representació de les dues produccions de Rafel Oliver.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris