cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

El Premi Miquel Ballester Serra, un «estímul» pels joves músics illencs

L'edició d'enguany està dedicada als instruments de vent i al violoncel

M.CAMPOMAR.Palma.
El proper cap de setmana se celebrarà una nova edició del certamen musicaMiquel Ballester i Serra, un premi que es creà l'any 1935 per reconèixer la figura d'aquest músic solleric i que durant tots aquests anys ha servit de plataforma per als músics de les Illes.

L'auditori municipal de les Escolàpies de Sóller serà l'escenari del certamen on dissabte es faran les proves i diumenge es lliuraran els premis.

El certamen es divideix en dos premis, eSóller, que enguany està destinat a instruments de vent, i eTramuntana, que està dedicat al violoncel. Al primer (tres premis) es poden presentar estudiants d'instruments de vent nascuts o empadronats a Sóller, mentre que al segon (dos premis) poden accedir estudiants de violoncel de qualsevol municipi de les Illes Balears. En ambdós casos els participants han de ser joves menors de 16 anys.

Una de les novetats d'enguany és que ePremi Sóller s'ha dividit en tres, un de 400 euros, un de 330 i un altre de 200. El motiu, segons explicà Miquel Ballester Cruelles, catedràtic d'Universitat i membre la la Reial Acadèmia de les Ciències, i fill del músic solleric que dóna nom al certamen, ha estat «l'èxit vigorós» que ha tingut enguany l'Escola de Música de Sóller, cuna dels músics d'aquest municipi, a la qual s'han matriculat més de 150 alumnes.

«Si només donàssim un premi pareixeria que estam cercant un nin prodigi, i aquest no és l'objectiu del certamen. El que pretenem és estimular els infants, i no premiar-ne tan sols un», explicà Ballester Cruelles.

A més, l'edició d'enguany «no és una més», segons les pròpies paraules del catedràtic, ja que segons explicà la major part de participants del certàmen són dones, una cosa poc usual, especialment si tenim en compte que ePremi Tramuntana (el primer de 1.200 euros i el segon de 900) és de violoncel, «un instrument que històricament ha estat masculí». A més, Ballester Cruelles destacà que pràcticament totes les participants ja han fet concerts de repertori superiors, malgrat el fet que encara no són professionals, ja que estan cursant els seus estudis superiors, moltes d'elles a Itàlia, Àustria i Alemanya. «Tot això fa que l'edició d'enguany sigui extraordinària», sentencià Ballester Cruelles.

D'altra banda, el gran nombre al·lots que s'han matriculat enguany a l'Escola de Música de Sóller ha arrossegat molts de pares que, motivats pels seus fills, han començat els seus estudis musicals, i els organitzadors del certamen s'han plantejat establir per a la propera edició un premi per aquests darrers. «Això seria un estímul per a la creació de llars musicals al poble», destacà Ballester Cruelles.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris