lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

El teatre mallorquí a Tàrrega ocuparà enguany el poliesportiu

Cinc produccions escèniques representaran Balears en la XXIV Fira


Cinc produccions teatrals de les Illes Balears participaran a partir de demà, i fins el 12 de setembre, en la XXIV Fira de Teatre de Tàrrega. Des de fa quatre anys, el Govern balear disposa d'un espai propi per a les escenificacions i la promoció de les companyies representades. Enguany l'espai per a Balears deixa l'envelat que va ocupar els darrers tres anys per instal·lar-se en el poliesportiu de la localitat, que compartiran amb la representació del País Basc.

Catalina Sureda, directora general de Cultura del Gover balear, va presentar ahir acompanyada dels representants de Companyia en Blanc, Rafel Oliver Produccions i Iguana Teatre, les obres que viatjaran a Catalunya. Sureda explicà que la Fira de Tàrrega «és la més important del sud d'Europa, un lloc d'exhibició i compravenda d'espectacles, a més d'un fòrum per a professionals en el qual la contractació d'obres és molt important per a les companyies». La col·laboració del Govern balear en matèria d'ajudes a les arts escèniques s'emmarca dins la política de projecció exterior per promocionar les companyies teatrals de Balears mitjançant el Cofuc (Consorci per al foment de la llengua catalana i la cultura de les Illes Balears).

Les ajudes atorgades pel Govern són a nivell de producció dels muntatges, 22.000 euros, mentre que els costos de desplaçaments es comparteixen amb el Cofuc.

Iguana Teatre partirà cap a Tàrrega amb dues de les seves produccions més recents: El malalt imaginari i Marianna i el col·leccionista de somnis. Aquesta darrera és una producció amb Teatre de la Sargantana adreçada al públic infantil. «El nostre propòsit és crear un teatre que creï afició entre els més menuts per així aconseguir que de grans continuïn anant al teatre», explicà Carles Molinet. El malalt imaginari fou estrenada just abans de l'estiu. És aquesta la darrera peça escrita per Moliere, «una obra crepuscular que arriba a un imprevist desenllaç en el tercer acte».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris