cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

El Consell liquida en mig minut les distincions i reconeixements

Totes les proposicions varen ser aprovades «per unanimitat»


Vist i no vist. En devers mig minut i escaig els consellers del Consell de Mallorca varen donar el vistiplau als nomenaments de dos fills il·lustres, tres fills adoptius i a la concessió de vuit medalles d'honor i gratitud de l'Illa de Mallorca. Molta de feina devien haver fet els consellers els darrers dies per evitar les polèmiques i les discussions que s'esperaven amb un cert morbo a la sala de plens i per no fer, ni tan sols es varen llegir els mèrits dels homenatjats, cosa que va deixar fred tant els periodistes com a l'escàs públic que es va congregar al saló de plens del Consell per assistir a la sessió extraordinària.

És que en trenta segons ni tan sols es varen llegir els noms dels homenatjats, que rebran les altes distincions el proper dia 12, Diada de Mallorca. Per això convé recordar que els fills predilectes seran Guillem de Sagrera i Miquel dels Sants Oliver; els adoptius seran Robert Graves, Aurore Dupin (George Sand) i Odón de Buen i del Cos; mentre que les medalles recauran en Pere Capellà (Mingo Revulgo), Llorenç Borràs, Guillem Colom, Adan Diehl, Llorenç Antich (Móra), Jaume Company, Andreu Ferret i Guillem Colom.

Una de les persones més sorpreses va ser Llorenç Borràs, artista reconegut amb la medalla d'honor i gratitud, que va assistir al ple i que va quedar una mica astorat per la rapidesa amb què s'havia celebrat. També ben sorpresa estava Isabel Antich Mulet, cosina germana de Llorenç Antich «Móra», qui fou glosador d'aquest diari. Antich va explicar que «estam molt contents que se li reconegui la feina com a glosador, un dels millors dels darrers cinquanta anys».

La presidenta Munar, en acabar el ple, va assegurar als mitjans de comunicació que «s'ha treballat molt bé i al final ha anat tot molt ràpid i s'ha aprovat per unanimitat. Sortadament el PSM ha canviat la seva postura (sobre George Sand) i hem arribat a l'entesa. A més a més, hem volgut obrir molt el tema i fer molts de reconeixements. El que volem és que l'any que ve també hi hagi aquest consens i començarem a treballar-hi ja». Amb aquestes paraules, la presidenta va deixar entreveure que no hi hauria problemes per a l'any que ve homenatjar el batle republicà Emili Darder, una de les peticions dels nacionalistes del PSM que enguany no s'ha pogut acomplir. Al final, tot fou molt ràpid.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris