nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
21°

Rafel Oliver torna amb el clàssic «Molt soroll per a no res» de Shakespeare

Pitus Fernández dirigirà la nova coproducció teatral que s'estrenarà l'abril del 2005

86398

L'èxit assolit amb «Nit de reis» ha decidit Oliver a tornar a fer una obra de Shakespare.

P.GIMÉNEZ.Palma.
El somni d'una nit d'estiu es convertí el 2001 en un èxit de públic i crítica, que, un any més tard es veia superat amb Nit de reis. Rafel Oliver torna a recórrer a la dramatúrgia de Shakespeare, a la professionalitat del director Pitus Fernández, i a un elenc d'actors balears i catalans per posar ara sobre l'escenari la trama i la vida dels personatges de Molt soroll per a no res, «una comèdia que segueix la línia de les anteriors produccions» i que preveu la seva estrena el 14 d'abril del 2005. Amb Molt soroll per a no res, William Shakespeare s'introduïa el 1599 en la festiva societat de Messina per narrar un dels romanços més seductors de la literatura moderna, en un context cortesà de cerimoniositat desmesurada. Una successió de situacions plenes d'equívocs, ocasionats per la confusió del que es veu i s'escolta, donen cos a aquesta comèdia.

Rafel Oliver torna a confiar en Pitus Fernández, anteriorment vinculat a Els Joglars i Tricicle, per fer el que sembla tot un repte: «superar l'èxit de públic i crítica assolit per Nit de reis». L'adaptació lingüística al català, «el primer treball que fa una versió del clàssic a un català estàndar», assegura Oliver, serà de Richard Mansel. L'escenografia i el vestuari estan encara per concretar.

El repartiment estarà integrat per actors balears i de Catalunya, però no es descarta introduir intèrprets de l'àmbit nacional per treballar en la versió castellana de la producció. «Tornam a optar per una fórmula que ha funcionat molt bé i ha estat molt enriquidora per uns i altres», afirma Rafel Oliver.

Molt soroll per a no res ha estat seleccionada perquè com a les anteriors produccions conté l'ideal d'una peça teatral. Paraula, pensament i forma cobren forma en un espectacle «de diàlegs intel·ligents» i «molt divertit, que arriba a tothom i no només als intel·lectuals com era el desig de Shakespeare».

Com a les anteriors produccions, el desig de Rafel Oliver és portar l'obra als escenaris de totes les Illes, així com a l'exterior. Pel que fa a l'estrena, Mallorca podria ser en aquesta ocasió l'escenari elegit per encetar la gira.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris