algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

La Fundació Bartomeu March dóna per tancada la crisi interna

Nomena Luis Alberto Salazar president i cessa Basilio Baltasar

La Fundació Bartomeu March donà ahir per tancada la crisi a la seva junta de patrons després d'una reunió extraordinària «en la qual s'ha posat punt final a les diverses divergències existents entre els patrons», segons el comunicat remès anit a aquesta Redacció. En aquesta s'acordà de nomenar president de la institució el jurista Luis Alberto Salazar en substitució de Manuel March, i acceptar la cessació com director de Basilio Baltasar.

A la reunió mantinguda a Palma assistiren Maritín Cencillo de March, viuda del fundador; els seus fills Manuel, Leonor i Marita; i la seva néta Bibiana Fierro. No assistí Javier Chico de Guzmán, fill de Leonor March.

Per unanimitat de tots els presents s'acordà nomenar Luis Alberto Salazar Simpson nou patró i president. Jurista de reconegut prestigi, ocupa el càrrec de conseller de diverses entitats de primer ordre, com Auna i Amena. Així mateix, és vicepresident de l'Associació Nacional de Fundacions.

A la reunió s'acordà «acceptar el cessament de Basilio Baltasar com director general de la Fundació». Les fonts consultades per aquest diari no precissaren els termes en què s'havia produït aquesta cessació.

El comunicat de la Fundació assegura que «per acord unànime dels patrons assistents a la reunió, la Fundació manté intactes els seus drets patrimonials, sense que hagi renunciat a cap acció o de dret que pogués correspondre-li sobre els béns que han estat objecte de controvèrsia».

Com se sap, la crisi a la Fundació March esclatà el passat 30 de juny, quan l'anterior president, Manuel March, desconvocà una junta de patrons en assabentar-se que havia perdut la confiança de la majoria i que anava a ser destituït del càrrec. La reunió, tanmateix, es realitzà, però ni Manuel March ni Basilio Baltasar reconegueren la legitimitat dels seus efectes.

A partir de llavors es desfermà un ofensiva d'acusacions que tingué Basilio Baltasar com protagonista principal i Marita March com blanc de les seves acusacions. L'exdirector assegurà que la filla de Bartomeu March s'havia apropiat d'un quadre de Goya que pertanyia a la Fundació, extrem que ella nega en considerar-lo part de la seva herència. El cas arribà als jutjats, i el Govern balear intervingué a l'assumpte en la seva qualitat de garant de la institució.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris