nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El Teatre Lloseta inicia un programa de concerts internacionals de qualitat

El Consistori i Fona Artists han signat un conveni de 20 actuacions anuals fins el 2008

76680

Pere Joan Martorell, Miquel Suau, gerent del teatre i Ana Espina, de Fona Artists.

J.TORRES.


L'Ajuntament de Lloseta ha signat un conveni amb l'empresa Fona Artists per programar actuacions musicals al Teatre Lloseta, inagurat fa poc més d'un any, amb la intenció de presentar, fins el 2008, un mínim de 20 concerts anuals.

Pere Joan Martorell, regidor de Cultura del municipi del Raiguer explicà que l'objectiu d'aquesta iniciativa pretén «acostar a Lloseta i a tot Mallorca una oferta musical de qualitat, des del rock al jazz i passant pel folc, però també incloent aquells artistes alternatius illencs, marginats en altres circuits».

Martorell apuntà que «al Teatre Lloseta, després d'un any i busques de feina, ens faltava assegurar-nos una proposta musical que acostàs al nostre poble artistes de renom per aconseguir que Lloseta esdevengui un referent a Mallorca, a tot l'Estat i a l'estranger».

Fona Artists es farà càrrec de la programació i aportarà un equip de sonorització de darrera generació, especialment elegit per a les condicions de l'espai, amb una potència que rondarà els 12.000 wats i un cost d'aproximadament, incloent altres elements escènics, 150.000 euros.

Els artistes
«El més important és que ha de primar la qualitat», apuntà Martorell que afegí: «Un dels punts interessants de Fona és la gran quantitat de contactes que tenen a l'Estat i a l'estranger, fet que els pot fer aportar una diversitat de músiques com la que nosaltres desitjam».

La programació musical començarà el proper 7 de setembre amb l'actuació de l'australià Paul Kelly, amb 24 discs a la seva trajectòria i la seva signatura en 5 bandes sonores. El 18 de setembre serà el torn d'Stacey Earle i Mark Stuart, exponents de la part més country del moviment alternatiu anomenat americana. La darrera proposta del mes la protagonitzarà el 25 de setembre l'artista Jonathan Richman, líder dels emblemàtics Modern Lovers i responsable d'una singular carrera musical en solitari. Encara se'l recorda com el trobador de carrer a la pel·lícula Something about Mary, de Cameron Diaz.

La particularitat d'aquestes tres actuacions és el seu format acústic donat el fet que la preparació de la sonorització definitiva no ha estat encara completada. L'octubre el Teatre Lloseta no presentarà concerts ja que hi tendrà lloc la representació de La petita balanguera, de Joan Guasp. Un muntatge que postergarà fins el novembre la continuació dels concerts.

Amb preus a taquilla inferiors als 20 euros, propostes de qualitat i l'adequació de les actuacions als caps de setmana tenint en consideració els horaris de trens, la proposta del consistori llosetí es presenta com una important alternativa cultural a la part forana.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris