algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Es Baluard mostra la fusió de la dansa i la música contemporània

L'Encontre Internacional de Compositors arriba anit al Museu

J.MEDRANO. Palma.
El trio musical Thálassa, compost per piano, violoncel i clarinet, estrenarà aquesta nit les darreres obres dels compositors mallorquins Bartomeu Artigues i Miquel Vicensastre, acompanyades per la coreografia d'Ada i Helena Obrador. L'espectacle, de franc, s'oferta dins del cicle Lluna d'Es Baluard.

Es tracta del primer intercanvi entre l'Àrea de Creació Acústica (ACA) i el museu d'Es Baluard, durant el XXV Encontre Internacional de Compositors Festival Illes Balears 2004. L'espectacle constarà de tres parts. Començarà amb una primera interpretació per part del trio Thálassa d'una peça de Brahms. Tot seguit s'estrenaran les obres d'Artigues i de Vicensastre.

«És la primera vegada que juntam a un espectacle la música clàssica amb obres d'avanguarda», va afirmar Bartomeu Artigues, creador de l'obra Dansa de l'Aire. «Ha estat un intercanvi entre el ball i la música, una cosa nova per a mi, he escrit la melodia per ser ballada», afegí. Referint-se a la seva obra, Artigues va explicar que «l'obra és plana i no té cap direcció, i està plena de sons vanguardistes».

L'encarregada de fer la coreografia per a aquesta composició ha estat Ada Obrador, de la companyia Assaji. «Es tracta d'un espectacle amb moviments molt exactes i definits, de caràcter violent. Però a poc a poc es va suavitzant integrant-se en la música», va comentar Ada Obrador. La coreografia, titulada Flor de nit, mostra un sentiment de la «societat actual contra l'antropocentrisme i vol arribar a una armonització del home amb la natura», afegí la ballarina.

Per acabar amb l'espectacle, Helena Obrador, de la companyia Zsüzsa, també estrenarà la seva coreografia Pour Chatier Ta Chair (Per castigar la teva carn) sobre la música que porta el mateix nom del compositor Miquel Vicensastre. A la coreografia Helena Obrador reflexa un problema psicològic. «Es tracta d'una persona que té un complex d'inferioritat i que, per protegir-se, transmet una sensació de superioritat», explicà.

De la música de Vicensastre, Obrador va assegurar que es tracta d'una composició «molt d'avantguardia, agressiva i estrident, on utilitza molts dels recursos sonors del segle XX». L'espectacle se celebrarà a les 22.00 hores a les terrasses del museu Es Baluard.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris