algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Suspesa l'excavació arqueològica de sa Calatrava de forma temporal

El promotor es pren un temps per «repensar» el futur de la mateixa

MARIANA DÍAZ.Palma.
El promotor de l'edifici d'habitatges que es construeix a d'Alt Murada, al barri de sa Calatrava de Palma, ha suspès temporalement l'excavació. Com ja s'ha informat, en el decurs de les cates arqueològiques ha sortit a llum al solar un cementiri medieval amb dos-cents deu esquelets i unes estructures tardorromanes, datades entre els segles III o IV.

La suspensió dels treballs tingué lloc abans d'ahir deprés d'un any de feina dels arqueòlegs. Les obres de construcció de l'edifici ja s'havien començat en una part del solar i compten amb permís del Consell Insular de Mallorca perquè es realitzin en aquesta zona concreta del mateix. Segons va explicar ahir Joan Josep Mas, director insular de Patrimoni, l'autorització va ser concedida amb la prescripció de què l'excavació continuàs fins al final.

L'arquitecte Pere Rabassa, director de l'obra, comentava ahir que la paralització de l'excavació, «que està resultant molt costosa per al promotor», és tan sols de caràcter «momentani». Segons explicà, «la propietat vol prendre's un temps per repensar el millor sistema per dur-la a terme» ja que, després d'un any, «encara no se'n té cap indici del temps que pot durar». I és que, ni els mateixos arqueòlegs s'atreveixen a predir quan acabaran de sortir a llum restes humanes de l'epidèmia de pesta que tingué lloc l'any 1348.

Rabassa va qualificar la situació d'«excepcional» ja que a Palma mai no havien aparegut tal quantitat de restes òssies. El solar, que havia format part de l'hort del convent de les clarisses, va ser utilitzat el 1348 com a cementiri d'urgència per enterrar els morts per la referida epidèmia.

La propietat ha intentat agilitar l'excavació amb la contractació de més arqueòlegs «però no n'hi ha, és molt difícil trobar-ne», diu Rabassa, qui apunta que el promotor es troba «queixós» per la «falta de col·laboració de l'Administració» i té previst demanar «una compensació tal i com preveu la vigent Llei de Patrimoni».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris