muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

La Beata omple de festa Valldemossa

La desfilada de la carrossa de la santa mallorquina reuní un públic nombrós

J. MEDRANO.Palma.
El poble de Valldemossa sortí al carrer per homenatjar un any més la Beata. Enguany, la representació de la santa era a càrrec de Llúcia Mas Simpson, que hi posà molta d'il·lusió.

Entrada la nit, poc abans de donar el sus a la plaça de na Búger, l'espectacular carrossa ornamentada per Joan Mateu Ripoll ja estava a punt, i una gernació esperava amb ànsia l'inici de la desfilada. Llúcia Mas i la seva cort de tretze angelets precedida per Jaume Mas com a padrí, i nombrosos grups de pagesets, obrien amb solemnitat la comitiva enmig de les lloances del públic. Així recorregué els principals indrets de la localitat. I és que, tot i anar acompanyada per la Banda de Música de Montuïri i pels Xeremiers de sa Garriga, foren moltes les persones que mentre passava la carrossa cantaven la cèlebre tonada d'homenatge i de pregària a la santa.

S'ha de dir que enguany la processó tenia un padrí nou. Jaume Mas Estaràs hi renuncià després de 31 anys a favor del seu fill.

Acabat el recorregut, i com mana la tradició, l'home i la dona més vells del municipi reberen l'homenatge de les autoritats. Enguany foren Toni Obrador Roig (1909) i Maria Pastor (1907). Entre les personalitats que no s'ho volgueren perdre hi destacaven, a més de la corporació, la vicepresidenta del Govern i valldemossina Rosa Estaràs i el batle de Son Servera, Damià Ripoll.

La jornada començà dematí, amb una solemne missa presidida pel bisbe Jesús Murgui.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris