nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Habiliten per a exposició les sales de grafits de la torre de l'Homenatge

Hi contaran la història dels presoners de la fortalesa de Bellver

JOANA NICOLAU.Palma.
El castell de Bellver habilitarà com a sales d'exposició les dues dependències de la torre de l'Homenatge en què es trobaren els grafits realitzats per antics presoners de la fortalesa.

La conservadora del castell, Magdalena Rosselló, explicà que «ja s'està treballant en el projecte i la idea és que per cap d'any o per les festes de Sant Sebastià es puguin inaugurar».

Segons assenyalà, «la idea és instal·lar un muntatge de llums i àudio amb el qual s'aconsegueixi destacar els testimonis deixats pels presoners a la sala inferior, mentre que a la sala superior s'oferiria, a través de panells informatius, una explicació sobre la història de la torre i la significació dels grafits. En aquesta sala, d'uns set metres de diàmetre, també s'exhibirà una petita mostra de restes ceràmiques trobades al castell.

Segle XVIII
S'ha de dir que aquests grafits, descoberts en el procés de restauració de la torre fa poc més d'un any, daten principalment de principis del segle XVIII, tot i que també en consten alguns de més antics i altres de més moderns en el temps. S'hi deixa contància sobretot dels noms dels presoners, de la data en què varen ser a la torre, com també les seves vivències. D'aquesta manera, entre els dibuixos sobresurten els vaixells. Les sales que s'habilitaran per a exposició es localitzen a la part inferior de la torre i donen al fossat del castell.

D'altra banda, a partir del mes de setembre començaran les feines de substitució de les bigues de fusta que sustenten la teulada del primer pis del pati circular de la fortalesa. Rosselló explicà que algunes estan en molt mal estat a causa del pas del temps, la humitat... De moment no se sap quantes serà necessari canviar, a l'espera que els tècnics comencin els treballs i les puguin examinar bé.

A hores d'ara, aquesta intervenció, que afectarà tot el pati de 23 metres de diàmetre, està en procés d'adjudicació. En total tindrà un cost de 77.000 euros i la feina tindrà una durada aproximada de dos mesos.

En el seu decurs també s'aprofitarà per arreglar petites coses i per habilitar un arrambador a l'escala d'accés al castell. Aquesta barana era molt demanada pels visitants que sovint, com indicà Magdalena Rosselló, «era una de les queixes més habituals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris