nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El 41% dels espanyols que tenen relacions sexuals amb parelles ocasionals no utilitza preservatiu

Sanitat fa una crida a favor de l'ús del condó

El 41 per cent dels espanyols que han tingut parelles ocasionals han estat exposats al risc d'infecció pel VIH en reconèixer que no han utilitzat el preservatiu en totes les ocasions, segons l'Enquesta de Salut i Hàbits Sexuals realitzada pel Ministeri de Sanitat i Consum, en col·laboració amb l'Institut Nacional d'Estadística (INE) durant l'any 2003.

La ministra de Sanitat, Elena Salgado, va advocar per l'ús del preservatiu davant la recomanació de l'abstinència i la fidelitat que «ignora», va dir, «la realitat de milions de persones que necessiten aquesta protecció».

L'enquesta posa de rellevància diverses qüestions: la baixa percepció del risc entre la població, la falta de protagonisme de la dona a l'hora d'usar el preservatiu (en tres de cada quatre casos el preservatiu el porta el baró) i el retard que hi ha en el diagnòstic (es calcula que un de cada quatre infectats no ho sap).

L'enquesta també revela que el 27 per cent dels homes que mantenen relacions sexuals reconeix haver recorregut alguna vegada als serveis de la prostitució, un percentatge «vistosament més elevat que els observats en altres enquestes europees», reconegué Salgado. D'aquests, el dotze per cent no van usar condó l'última vegada que hi van acudir. En aquest punt, hi ha diferències per grups d'edat: el 97 per cent dels menores de trenta anys el van usar, davant el 76 per cent dels majors de quaranta. Una altra dada significativa extreta de l'enquesta és que, malgrat que es coneixen els mecanismes de transmissió del VIH (un 96 per cent identifica que es transmet per via sexual i un 86 per cent per via sanguínia), no està tan estès el coneixement de les vies que no permeten la infecció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris