bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El II volum del Diccionari de Teatre de les Balears veurà la llum el 2005

El llibre recollirà prop de 500 veus i un índex exhaustiu dels autors

P.GIMENEZ.Palma.
La redacció del segon volum deDiccionari del Teatre a les Illes Balears, que inclourà les entrades de la P a la Z, estarà enllestida a finals d'any i la seva publicació veurà la llum el 2005. Una vegada finalitzat, el treball es convertirà en l'obra de referència per conèixer tot el que està relacionat amb el món de les arts escèniques a la Comunitat.

L'obra que dirigeix Joan Mas i Vives, director del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, és un projecte de fa quatre anys -impulsat per l'Institut d'Estudis Baleàrics i la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear-, que va néixer amb la voluntat de reunir la major quantitat d'informació possible sobre les representacions dramàtiques escenificades a les Balears. Així mateix, l'obra inclou les veus sobre qualsevol tema que, d'una manera o altra, s'hi relaciona, des les primeres manifestacions teatrals que es coneixen (entorn dels segles XII i XIII), fins a les més actuals.

Actors i actrius, companyies, autors, teatres actuals i desapareguts, cantants lírics, tramoistes i en difinitiva tot el que identifica i envolta el teatre a la nostra comunitat es recull en aquest diccionari de les Balears.

El director científic del treball, Joan Mas, explicà que la demora en la redacció del nou volum que completa l'obra s'ha degut al fet que el nou volum «és molt més gran que el primer llibre publicat -que recollia les veus de l'A a l'O-, perquè inclou un índex exhaustiu dels autors i les obres que apareixen als dos volums».

Segons el director de la publicació, la nova entrega té «prop de 500 veus redactades, que ocuparan una extensió de l'ordre de 600 i 700 pàgines».

La importància d'aquest diccionari rau en el fet que permet recollir en un sol llibre informació que estava perduda i dispersa en altres publicacions periòdiques o arxius documentals.

S'ha de recordar que el primer volum del diccionari (de la A a l'O) recull prop de 1.500 entrades, en la redacció de les quals participaren estudiosos del teatre de totes les Illes.

De fet, per a la seva realització, Mas ha comptat amb un equip de col·laboradors, a més d'un consell assessor integrat per tres persones, cada una responsable d una illa: Ramon Díaz (Mallorca), Josefina Salord (Menorca) i Marià Torres (Eivissa).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris