algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

La cantant Maria del Mar Bonet actuarà al concert commemoratiu de Líthica

C.D./EFE.Barcelona.
La cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet ha confirmat la seva participació al concert commemoratiu que tindrà lloc el pròxim 19 d'agost a Menorca, amb motiu del desè aniversari de Líthica, l'associació que gestiona les cantades de s'Hostal de Ciutadella.

Bonet confirmava la seva actuació un dia després d'haver celebrat un exitós concert al Teatre Grec de Barcelona, inspirat als poemes de Jacint Verdaguer sobre El llibre d'Amic, Amat que va escriure Ramon Llull al segle XIII.

La proposta que la cantautora va dur a l'escenari de Montjuïc, i que probablement també aproparà a la veïna illa de Menorca, es va centrar en dos eixos: la música del Mediterrani oriental i l'obra de Ramon Llull i Jacint Verdaguer. El concert va comptar amb la col·laboració de l'orquestra Cham Ensemble de Damasco, la Coral Cantiga i els col·laboradors habituals de la intèrpret.

Maria del Mar Bonet oferí un ampli i ric repertori. Els cos literari del concert el va proporcionar l'obra poètica Amic, Amat de Llull. Tampoc no varen faltar referències a mossèn Antoni Maria Alcover i a Verdaguer, cançons tradicionals del període d'Al-Andalus, música popular àrab, l'adaptació d'un tema d'Sprinsteen, un poema de Robert Graves adaptat per la seva filla Lucía al català, un fragment deCant de la Sibil·la i versions de cançons catalanes.

Les mostres de satisfacció del públic en finalitzar el recital, en forma d'afalags cap a la veu de Bonet i el reclam dels bisos, testimoniaren l'èxit de l'actuació de la mallorquina.

Bonet va proposar un diàleg entre les cultures del Mediterrani, des de la poesia de Ramon Llull fins a la mística amorosa dels països àrabs, prenent Síria com a referent.

Rafel Duran, director artístic de l'espectacle que Bonet protagonitzà al Grec, disposà sobre l'escenari un jardí amb una petita font amb fortes connotacions mediterrànies. Bonet editarà un nou àlbum a finals d'any amb els temes d'Amic, Amat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris