algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

L'Església torna a envestir contra els matrimonis entre homosexuals

L'arquebisbe de Santiago diu que pot provocar la clivella de la societat


L'arquebisbe de Santiago, Julián Barrio, tornà a envestir contra els matrimonis homosexuals afirmant que el sacrament de la unió «essencialment heterosexual» és la base «ineludible» de la família i que la seva clivella suposa també «la clivella de la societat». Les crítiques vessades per Barrio en el decurs de l'homolia que va tenir lloc a Santiago coincidiren, a més amb altres referides pel bisbe de Bilbao, Ricardo Blázquez.

Blázquez titllà de «gosadia desmesurada pretendre canviar l'ordre inscrit a la naturalesa» i defensà la seva «adhesió» al recent comunicat emès per la Conferència Episcopal en el qual s'exposava la postura contrària de l'Església a la unió entre persones del mateix sexe.

Les declaracions d'ambdós prelats ahir, especialment les referides per Barrio en presència del rei i del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, no varen passar desapercebudes i partits com PSOE i IU criticaren les afirmacions de l'arquebisbe recordant que «a l'Estat es governa des del Parlament i no des de la trona».

La contundent defensa del sacrament del matrimoni feta per l'arquebisbe de Santiago, que afirmà que «no és possible entendre i servir de veritat l'Estat sense tenir en compte les arrels cristianes», també foren contestades per la Federació Estatal de Gais, Lesbianes i Transexuals, que demanà al Govern central, que «dugui a terme la separació efectiva entre Església i Estat, pendent des de la transició».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris