muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El pianista Ilan Rogoff retrà homenatge als músics Piazzolla i Franz Liszt al castell de Bellver

Al recital, l'autor israelià estrenarà algunes peces

NURIA ABAT.Palma.
El pianista israelià Ilan Rogoff estrenarà el pròxim diumenge al castell de Bellver una selecció de vuit temes del seu darrer disc, Nostàlgia urbana, que recull adaptacions de peces del compositor argentí Astor Piazzola. El recital finalitzarà amb un homenatge a Franz Liszt amb la interpretació de la seva Sonata en si menor, «un dels monuments del segle XIX, obra de gran virtuosisme i profunditat».

Rogoff manifesta que aquest llarga durada, editat per Blau, és un projecte que va iniciar fa dos anys com a resultat d'una «frustració». Aquesta sensació, explica, va sorgir de la investigació de l'obra de Piazzola. «Va ser un compositor que mai no va tenir reconeixement per la seva varietat clàssica, sinó pels seus més de 400 tangos i milongues». Com cap de les seves peces no estaven creades per a piano sol, Rogoff va iniciar una àrdua tasca d'adequació, «amb el màxim respecte als seus bioritmes, tan melòdics com els de Schubert o Chopin».

Així, Nostàlgia urbana respon a «un treball de transcripció i arranjament que humilment he fet i gravat per facilitar el gaudi de l'essència de la música de Piazzola». Una essència que el pianista defineix com «tremendament harmònica».

El seu enregistrament es va fer el 2003 al Konzerthaus de Viena i va resultar ser una tasca difícil, sobretot perquè «suposava transcriure només a un piano unes composicions per a un quartet o octet». Quant a la seva presentació, que Rogoff ja ha realitzat en diversos punts del planeta, el pianista afirma que ha tingut «una gran acollida». Ilan Rogoff és un dels músics predilectes del públic israelià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris