nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El centre de Palma és l'escenari d'un curt

Els alumnes de l'escola de cinematografia Centre d'Art Sa Nau graven aquesta setmana «Golpe 81»

Enmig de la calor més asfixiant que ens acompanya aquests dies, un grup de joves va rodar ahir horabaixa a la Plaça del Rosari de Palma bona part del curtmetratge titulat Golpe 81. El projecte forma part de les pràctiques que realitzen aquest estiu els estudiants de cinematografia del Centre d'Art Sa Nau.

La idea originària de Golpe 81 és d'un exalumne de Sa Nau. «Primer la vaig concebre com un llargmetratge, però amb el temps ho vaig anar escurçant fins arribar al curt que ara tenim entre mans», explicà Miguel Vilaplana, el director del film.

El curt relata un atracament a una joieria propera a Les Corts que es du a terme en el mateix moment del cop d'estat del 23 de febrer de 1981. Una acció paral·lela protagonitzada per un agent del Cesid completa la trama.

«És un curt ple d'ironia, que se'n fot una mica del franquisme, sobretot a través del personatge de l'agent del Cesid», explicà Pedro Barrera, un dels protagonistes.

El rodatge va començar ahir i es perllongarà fins el dilluns, combinant escenes d'interiors i exteriors que es roden al centre de Palma.

El curt es conceb en principi només com una pràctica de curs, però «esperam que, si surt bé, pugui ser presentat a concursos, i així es pugui promocionar», comentà Marta Matas, l'encarregada de producció.

Tots els joves que participen en la realització del film són alumnes o exalumnes de l'escola de cinematografia. Per exemple, un dels protagonistes, Pedro Barrera, ha acabat aquest any el primer curs d'interpretació que ofereix l'escola. «Sa Nau ens ofereix la possibilitat de tocar els diferents camps que engloba la cinematografia. A mi, per exemple, el que més m'agrada és actuar, però també he tengut l'oportunitat de dirigir un curtmetratge anomenat ENNPD, que he penjat a Internet i ha tengut molt èxit», explicà l'alumne Pedro Barrera.

Miguel Mas, Julia Mesquida, David Sans i Eduardo Picado són alguns dels altres actors del curt. El director, Miguel Vilaplana, actua també al film. El director de fotografia és Julio Riquelme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris