nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

El segon CD d'«Això era i no era...» ja és al carrer amb noves rondalles

El treball, produït per Joan Bibiloni, s'acompanya de material didàctic

JOANA NICOLAU.Palma.
El segon compacte de Cançons de rondalles per a infants «Això era i no era» ja està a l'abast dels més petits de la casa. El treball, amb producció de Joan Bibiloni, es presenta amb un llibret, independent del CD i que conté els acords musicals reflectits d'una manera senzilla perquè, així, es puguin aprendre les cançons. Cada rondalla s'acompanya d'una sinopsi i d'il·lustracions realitzades per Pere Pascual.

Les lletres dels temes han estat elaborades per Guillem Sansó, que amb Juanjo Tur també n'ha compost la música. En aquesta segona entrega hi destaca la incorporació de les veus de Pau Debon, d'Antònia Font i Maria del Mar Bonet. Miquela Lladó, Martí Gomila, Maria Pinya, el mateix Bibiloni, Agustí Baró, Guillem Sansó, Tomeu Penya, Roger Pascual, Tània Company i Marisa Rojas completen les veus que han pres part en aquesta producció.

Un treball amb dotze cançons de rondalles tan conegudes com ara N'estel d'or, N'Espardenyeta, Sa filla des Sol i de sa Lluna, La flor romania o Es ciurons que tornaren minyons i En Joan des fobiolet... Bibiloni, a través de la seva productora Satie Produccions Audiovisuals, ha disposat del suport del Consell i el Govern en aquest projecte. Una iniciativa que tindrà la seva continuïtat amb més treballs. A més, assenyalà que s'està estudiant fer-ne un musical o una sèrie de dibuixos animats per a la televisió.

Aquesta segona possibilitat, sobre la qual de moment només hi ha hagut paraules, es materialitzaria amb la participació de la Universitat de les Illes Balears.

Bibiloni, que es mostra entusiamat amb aquest projecte, explicà que el disc té com a objectiu «actualitzar el repertori musical infantil de caràcter popular». I es referí al compacte com un «producte que sona molt fresc i bé». A més, reivindicà la vigència dels continguts de les rondalles posant-ne en relleu que són plenes dels costums i de la cultura pròpia de Mallorca.

El compacte va dirigit a infants de fins a dotze anys i es preveu que, de manera conjunta amb tot el material didàctic, es distribueixi durant el pròxim curs a les escoles en el marc d'un pla del Cofuc per al foment de la lectura. De moment se n'han editat 2.000 còpies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris