bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Genia i Tomeu Estaràs continuaran amb el llegat del grup Els Valldemossa

El duet continuarà en solitari després de la desaparició de la formació musical

87966

Els Valldemossa se separen després de 45 anys en el món de la música. Tobin i Estaràs, a la seva casa.

Durant 45 anys, Els Valldemossa han recorregut el món amb la seva música. Ara, la formació posa punt final a una dilatada trajectòria el llegat de la qual continuaran Genia Tobin i Tomeu Estaràs. El duet iniciarà, d'aquesta manera, una nova etapa en solitari que els permetrà desenvolupar i «refermar una manera de tocar pròpia», segons explicà Tobin.

Rafel Estaràs va abandonar el grup l'any 2000. Ara, Bernat Reüll ha decidit deixar la formació per centrar-se en la pintura. «Genia i jo volíem continuar actuant perquè el cos ens ho demana, però sabíem que no podíem mantenir el nom d'Els Valldemossa perquè no seria ni just ni tampoc real. A partir d'ara, el duet adoptarà el nom artístic de Genia Tobin i Tomeu Estaràs d'Els Valldemossa i se centrarà a oferir recitals en teatres o a l'aire lliure i en les actuacions durant creuers turístics o convencions.

«Tenim moltes d'idees, volem fer moltes coses». De moment, la parella treballa en l'enregistrament d'un nou disc amb la productora Ona Digital i en un projecte per a l'estiu vinent. Aquest consistirà a realitzar grans muntatges amb l'acompanyament d'una orquestra pels pobles de Mallorca. Així i a poc a poc el duet s'acostarà a allò que de ver vol oferir. «Començarem a desenvolupar la nostra manera de tocar basada en la flauta i en la veu, que ja practicam fora del grup, i anirem deixant enrere el que fèiem amb la formació d'Els Valldemossa».

Complir quaranta-cinc anys no ha estat una feina senzilla. «Les col·laboracions d'altres músics han estat bàsiques per poder anar endavant durant tant de temps». Jaume Moragues, Paco Ballinas, Nando González, Jorge Cauci, Daniel Lagarde, Miquel Brunet i un llarg etcètera «han permès que celebràssim tants d'anys junts».

«Els Valldemossa han estat un dels pocs grups que han complert 45 anys vivint només de la música». Una trajectòria que els dos intèrprets recorden amb afecte. «Al llarg d'aquest camí hem viscut o passat moments molt durs però hem sabut què havíem de fer per superar-los».

Del que més orgullosos se senten és d'haver duit el nom de Mallorca i de Valldemossa «per tot el món». La nostàlgia apareix «en instants concrets», però ambdós afronten la seva nova etapa «amb il·lusió». «No sabem quant de temps continuarem tocant i fent música, però en tot cas estam convençuts que encara ens queden molts de projectes per realitzar», explicaren Genia Tobin i Tomeu Estaràs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris