nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

El 66% de la població de l'Estat dóna suport als matrimonis homosexuals

La tolerància sobre religió i raça també supera la majoria ciutadana

La majoria dels espanyols, el 66,2 per cent, es mostren partidaris que els homosexuals tenguin dret a contreure matrimoni i un 48,2 asseguren estar d'acord o molt d'acord que puguin adoptar al·lots, davant el 44,6 que estan en desacord.

Aquestes i altres dades aportades pel baròmetre corresponent al mes de juny del CIS i fetes públiques ahir, coincidien amb les declaracions del president de la Xunta de Galícia, Manuel Fraga. El cap de la Xunta defensà la postura de l'Església -contrària als matrimonis homosexuals- per entendre que la seva demanda als diputats catòlics perquè aquests s'oposin a les unions homosexuals «es tracta d'una obligació» i d'«una qüestió de conciència pels catòlics, que està per sobre de qualsevol altra cosa», afirmà.

A més de donar a conèixer l'opinió dels ciutadans de l'Estat sobre el matrimoni homosexual, el baròmetre del CIS aportà altres dades rellevants com, per exemple, que un 74,5 per cent de la població considera que el més important és el benestar de l'al·lot amb independència de l'orientació sexual de la parella que adopta.

El 42,9 per cent dels ciutadans es consideren «bastant tolerants» davant l'homosexualitat, encara que el 40,9 consideren que l'espanyol és «poc tolerant» respecte a aquest mateix assumpte. I és que segons les xifres, més de la meitat de la població no comparteix que l'homosexualitat sigui una cosa antinatural -defensen que aquesta condició és tan respectable com l'heteroxexualitat-, i fins el 88 per cent es mostra en desacord que sigui sancionada.

L'enquesta desvela que els espanyols es consideren, majoritàriament, igual de tolerants que els europeus en temes com les relacions abans del matrimoni, la convivència de parelles sense estar casades i davant persones de diferent ideologia o religió. Això no obstant, davant l'avortament, la majoria, el 41,2, considera que els espanyols són menys tolerants que els europeus i el 41,5 menys tolerants en el cas de l'homosexualitat.

A la pregunta de si li molestaria tenir com a veïns homosexuals, persones d'una altra raça, religió i ideologia, la immensa majoria -el 68,8, el 75,2, el 77,5 i el 78,1, respectivament-, considera que no. Aquests percentatges són fins i tot superiors quan es respon a la pregunta de si seria un problema greu que un fill o filla es casàs amb algú d'una altra religió o d'una altra raça.En el cas que mantinguessin relacions homosexuals, al 62,4 per cent no li importaria en el cas del fill i al 61,5 en el cas de que fos una filla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris