nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Música per la Pau

Grups folklòrics d'arreu del món oferiren anit un gran espectacle al Parc de la Mar

82952

Dansaires de l'agrupació de Sardenya.

Un nodrid grup de ballarins de múltiples indrets del món es van reunir ahir vespre al parc de la Mar per oferir al públic una demostració del seu talent artístic i de la cultura dels seus països d'origen. La vetlada s'emmarcar en el programa de la XXIV Mostra Internacional Floklòrica de Sóller que, un any més, se celebrà amb un missatge de pau.

«A través de les diferents músiques i balls del món que duim fins aquí, intentam treballar per la pau, per aturar els violents, amb l'objectiu que la nostra dansa els faci baixar les armes», explicà Joan Carles Simó, un dels organitzadors de la Mostra.

Els grups que varen intervenir a la vetlada provenen de llocs tan diferents com són la República dels Calmucs (Rússia), Algèria, Kenya, Sri Lanka, Sardenya, Lanzarote i Sóller, essent els sards els primers que obriren plaça, davant un públic bastant nombrós i expectant de les evolucions.

El grup amfitrió Aires Sollerics, fundat el 1969, té com a principal objectiu la divulgació del ball popular tradicional mallorquí, i és avui en dia un dels majors defensors de l'escola bolerística del segle XVIII. Aquest grup, creador de la Mostra Internacional Folklòrica de Sóller, ha duit el ball tradicional mallorquí per tot el món: França, Bèlgica, Txecoslovàquia, Japó, Alemanya, Egipte i Grècia, entre d'altres.

El grup de Lanzarote també va tenir un bon èxit. Fou fundat el 1958 a Arrecife i ofereix una mostra de la música, cant i ball típics de les Illes Canàries. Per la seva banda, l'agrupació és l'encarregada d'organitzar el Festival Internacional Folklòric de San Ginés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris