muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

«La Balear» participarà a les regates de vaixells d'època Comte de Barcelona

El Consell treballa en una campanya per donar a conèixer l'embarcació al públic

JOANA NICOLAU.Palma.
La barca de bou de plantilla mallorquina propietat del Consell, La Balear participarà aquest estiu a les regates de vaixells d'època del Comte de Barcelona. Es tracta de la primera vegada que aquest vaixell pren part a aquesta competició, després de ser tret a la mar el passat setze de juny.

La iniciativa forma part d'un projecte molt més ampli del departament insular de Medi Ambient per donar a conèixer aquesta nau amb una llarga història marinera al darrere. La primera de les actuacions que durà a terme la institució insular serà varar al Club Nàutic de Palma La Balear perquè els participants i el públic de la Copa del Rei en general puguin veure-la de prop i pujar a bord. Amb aquest objectiu també s'ha editat un tríptic informatiu en què se recopila la llarga història de l'embarcació. Així mateix, algunes jornades navegarà fins a alta mar per observar la sortida de les regates.

El director insular de Medi Ambient, Tomeu Calafell, explicà que a hores d'ara s'està preparant una campanya per donar difusió a la Balear. Segons digué, «el passat cap de setmana durant la fira nàutica de Portocolom més d'un miler de persones pujaren a la barca per visitar-la i molts d'altres s'interessaren per ella. Aquest fet ens dóna una idea del notable interès existent per conèixer aquesta embarcació». Alguns municipis, com ara per exemple Campos, també han sol·licitat a l'administració insular poder gaudir d'ella durant un cap de setmana perquè els interessats puguin visitar-la.

Ja amb vistes a l'hivern, el Consell treballa en un programa didàctic per acostar La balear i l'antic ofici dels mestres d'aixa als escolars. Tomeu Calafell concretà que la idea és «que els estudiants d'Educació Primària, prèvia cita, puguin conèixer de prop la barca allà on estigui varada. En el decurs de la visita sels oferirà detallada informació sobre la intensa vida marítima de La Balear, la feina de restauració a què va ser sotmesa... com també una explicació sobre l'antic ofici dels mestres d'aixa i la llarga història marítima de l'illa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris