nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Omara Portuondo: «La meva música està a prop de ser un estil universal»

L'artista cubana actuarà demà dins el cicle de Nits Mediterrànies de Costa Nord

J.MEDRANO. Valldemossa.
El seu estil va des del cha-cha-cha al bolero o a les guarachas, però no deixa de banda el jazz o una versió molt personal de la bossa nova. «El meu estil és gairebé universal». Amb la calma típica dels cubans la cantant Omara Portuondo va presentar ahir el concert que oferirà avui vespre al centre Costa Nord, el segon del cicle de Nits de la Mediterrània.

Portuondo durà fins a l'escenari de Valldemossa els temes del seu darrer trebalFlor de amor, un recull de cançons que fins a la realització de l'àlbum no havia interpretat mai. El tema principal de l'àlbum, que porta el mateix nom que el disc, està dedicat als pagesos cubans. «És un homenatge als llauradors de la meva terra, al seu amor per la natura, a la seva vida contemplativa,» assegurà Portuondo.

La cantant cubana va explicar que l'amor és molt important a la seva música. «Clar que sí, l'amor mou totes les cançons d'aquest món», afegí la vocalista. En el seu espectacle Portuondo també interpretarà Mueve la cintura mulato, «una cançó dedicada a tots els mulats del món com jo», afirmà rient la cantant cubana.

Una de les cançons que més li agrada a Portuondo és Casa Calor, un tema inèdit creat per Carlinhos Brown. «Carlinhos va fer aquesta cançó especialment per a mi i estic molt contenta de poder cantar-la», bromejà la cubana. L'espectacle que es podrà veure avui a la nit està clarament influenciat pels sons brasilers. «És una música que m'atreu molt, i és normal, tots tenim un mateix origen, l'Àfrica, tots som hereus dels esclaus africans», va assegurar Omara Portuondo.

La cantant també va reconèixer que té arrels espanyoles, sobretot de la cultura flamenca i de la forma de tocar la guitarra de les Illes Canàries. «És normal, jo som mestissa, som una mescla de tot, de l'Àfrica, d'Espanya, de Cuba i de molts altres llocs», digué la intèrpret.

La cantant cubana es va donar a conèixer dins l'agrupació Buena Vista Social Club cantant un bolero amb «el meu estimat Compay Segundo. Va ser un honor poder cantar amb ell i gràcies a ell vaig aconseguir arribar a l'èxit», va comentar Portuondo. A ella no li sap greu haver assolit la fama tan tard. «L'èxit em va arribar quan m'havia d'arribar, i a més encara tenc molt per cantar», va assegurar la cantant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris