muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Mallorca se'n va a conquerir el Cho-Oyu

Juan Antonio Olivieri i Bartomeu Calafat intentaran assolir el cim, de més de 8.000 metres d'alçada


Vuit quilòmetres. Sembla una distància ben assequible. Perfectament assumible. Però quan els quilòmetres es mesuren en vertical totes les dimensions canvien i les percepcions de les mateixes es trastoquen de forma radical. Temperatures inferiors als trenta graus sota zero. Tones i tones de neu. I als peus quasi tot el planeta.

Aquesta és la sensació que volen viure dos mallorquins, Juan Antonio Olivieri i Bartomeu Calafat, que el proper dos de setembre partiran de Mallorca rumb a una de les catorze muntanyes de vuit mil metres del món, el Cho-Oyu.

L'expedició ha estat patrocinada pel Consell de Mallorca a través de la plana web infomallorca.net i ahir el conseller de presidència de la Institució, Francesc Buils, els va fer entrega d'una bandera de Mallorca que si tot va bé abans que acabi el mes d'octubre podria onejar en el cim de la muntanya, de 8.021 metres.

Els dos mallorquins s'integraran en una altra expedició fins al camp base, per tal que les despeses siguin més barates. El pressupost total de l'expedició s'acosta en aquests moments als trenta mil euros.

Juan Antonio Olivieri i Bartomeu Calafat es varen mostrar ahir molt entusiasmats per la possibilitat d'ascendir a aquest cim i asseguren, mig entre rialles i mig seriosos que «es tracta d'una muntanya fàcil per ser de més de vuit mil metres».

El Cho-Oyu està situat entre Nepal i el Tíbet i els muntanyistes mallorquins intentaran l'atac per la vessant tibetana de la mutanya, «que és la més fàcil», expliquen.

Però la intenció dels expedicionaris no es limita a fer cim. El que pretenen és aconseguir l'experiència necessària per a l'any que ve atacar en bones condicions el cim més alt del món, l'Everest. La intenció és que algun dia la bandera de Mallorca pugui onejar en el sòtil del Planeta.

El conseller Buils va explicar que «una de les nostres intencions és que la pujada dels dos mallorquins al Cho-Oyú pugui ser seguida a través de la plana web infomallorca.net.

I és que l'aventura és ben atractiva. Arrencarà amb tot un seguit de trekkings fins arribar al camp base, en una travessa que els durà uns deu dies i que servirà per fer la primera aclimatació a l'altura. El camp base està situat a 5.400 metres i des d'aquí en muntaran dos més, a 7.000 i 7.400 metres. Des d'aquest darrer intentaran fer el cim.

LLeugera
«La nostra és una expedició lleugera. Això vol dir que no comptam amb porteadors ni 'sherpas', la nostra intenció és fer-ho tot nosaltres», asseguren. A més a més, fidels a la seva trajectòria, desenvoluparan un alpinisme ecològic. «Ho farem al natural. No tenim previst fer servir oxigen i nosaltres pretenem conscienciar de la importància de l'ecologisme, tots els fems que facem el tornarem a casa, no es notarà el nostre pas per la muntanya». Només hi deixaran la nostra bandera, onejant a 8.000 metres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris