muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

L'Ajuntament de Palma edita una biografia de Moll escrita per la filla

El llibre manté l'essència i els fets del text autobiogràfic del filòleg

«Ha estat per a mi tot un honor que l'Ajuntament m'encarregués escriure la biografia del meu pare, però si no m'ho haguessin proposat, no ho hauria fet, perquè ja existeix la que ell mateix va escriure», explicà Aina Moll ahir durant la presentació del llibre titulat Francesc de Borja Moll. La fidelitat tossuda.

L'obra s'inclou dins la col·lecció Biografies de mallorquins, promoguda per l'Ajuntament de Palma, que compta ja amb històries de personatges tan il·lustres com Ramon Llull o Gabriel Alomar.

«El subtítoLa fidelitat tossuda l'he triat perquè consider que mon pare es va mantenir sempre fidel a la nostra llengua i a la nostra pàtria, i a elles va entregar tota la seva vida amb una dedicació i una tossudesa dignes d'admiració», va explicar Aina Moll.

L'autora s'ha mantingut molt fidel a l'autobiografia en dos volums titulats Els meus primers trenta anys i Els altres quaranta anys, que va escriure Francesc de Borja Moll. El motiu és que, «en realitat, és allà on hom podrà trobar, millor que en qualsevol altre lloc, els principals fets de la seva vida, narrats amb l'amenitat, senzillesa i bonhomia que el caracteritzaren», explicà Aina Moll.

El que aporta de nou la biografia escrita per la filla de Francesc de Borja Moll és l'important treball de condensació que suposa l'obra, i per tant, de selecció dels episodis més significatius de la seva vida. «Per exemple, he hagut de suprimir certes anècdotes de la seva infantesa i dels anys escolars, i m'he centrat més en el que va suposar per a ell la coneixença de l'home que va ser a partir d'aleshores el seu mestre, col·laborador i amic, Mossèn Alcover».

Francesc de Borja Moll, malgrat haver nascut i viscut fins els 17 anys a Ciutadella, és considerat amb orgull per tots com a un autèntic mallorquí. Per fer-ho palès, l'Ajuntament de Palma el va nomenar fill adoptiu l'any 1991 i fill il·lustre el 1998.

L'autor, juntament amb Mossèn Alcover, deDiccionari català-valencià-balear va completar la seva tasca per la defensa de la nostra llengua amb moltes altres activitats, com l'estudi científic, l'ajut a diferents escriptors novells en català i la seva tasca diària per combatre els prejudicis i els mals vicis dels catalanoparlants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris