algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Gom despulla Llorenç Villalonga per acostar la seva obra al públic

«Calidoscopi V.» s'estrena a la Casa Llorenç Villalonga de Binissalem

JOANA NICOLAU.Palma.
La companyia Gom Teatre estrena demà a la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem Calidoscopi V., un espectacle poètic dirigit per Joan Gomila a través del qual es reivindica l'autor literari i la memòria de Llorenç Villalonga.

L'espectacle, articulat a manera de figura polièdrica, es basa en els contes de L'Illa Engolida, L'Encobridor, Aquella arcàdia perduda i diferents fragments de les novel·les Bearn, Mort de dama i El misantrop. Un material amb el qual es pretén seduir l'espectador durant una hora i deu minuts per «viciar-lo al llegat d'un dels autors mallorquins més grans del segle XX».

El muntatge, segons el director, es presenta com «un joc entre dos actors, Toni Gomila i Luca Bonadei, per comprendre la personalitat i l'obra de Villalonga». Un autor «modern i de projecció universal que, a causa de la seva pertinença a una cultura petita com la catalana, no ha obtingut el relleu ni la dimensió que li pertoquen».

A partir d'un dels esports que més entusiasmaven Villalonga, la boxa, i amb l'absurd dels Desbarats com a eix, Toni Gomila i Luca Bonadei ofereixen un cara a cara a través dels personatges creats per l'escritor. «L'univers que volem donar a conèixer són les inquietuds de Villalonga sobre el progrés i sobre la decadència de la societat», afirmà Antoni Gomila. I Bonadei afegí que «així mateix cercam reforçar l'esperit mediterrani com a àmbit de la nostra cultura».

Caterina Sureda, directora de la Fundació de la Casa Museu, explicà que la institució treballa en una versió reduïda de l'obra dirigida a estudiants en el marc del projecte Cultura Viva, impulsat pel Govern.

L'estrena serà a les 21.30 hores. Passat demà dissabte hi haurà una altra representació a Binissalem i, a partir de setembre, més funcions a Vilafranca i a Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris