nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

Un empresari de Múrcia compra un antic pailebot

83746

Fins a l'entrada dels vaixells de motor, els pailebots realitzaven el transport ordinari de mercaderia de les Balears amb la Península i el sud francès.

J.N./P.G.Palma.
Un empresari de Múrcia ha adquirit el pailebot mallorquí Isla Ebusitana (1856), el segon més antic de l'Estat per darrere deRafel Verdera, de construcció eivissenca, i tret a la mar deu anys abans.

El vaixell està en perfecte estat de conservació i era propietat d'una empresa estrangera, que navegava amb bandera britànica, i realitzava creuers per les Balears.

En diferents ocasions va ser oferit al Consell sense que la institució s'interessàs per la compra. Ara, l'adquisició s'ha fet per menys de 480.000 euros, preu inicial pel qual era oferit al CIM.

L'empresari Antonio Lorente, nou propietari de l'embarcació, encara se fa creus que les administracions illenques hagin deixat perdre el que ell considera una oportunitat d'or. Segons digué, «L'isla Ebusitana és una autèntica joia històrica, no entenc de cap de les maneres com han permès que abandoni les Illes. El vaixell fou restaurat amb gran cura fa temps i funciona perfectament, encara té una llarga vida... Amb els seus quasi 150 anys d'història activa de navegació, representa una mostra viva de la llarga tradició marítima d'Espanya», assegurà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris