algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Sanitat ordena la retirada de diversos models de marcapassos

Uns 200 pacients porten els aparells presumptament defectuosos

El Ministeri de Sanitat va ordenar ahir la retirada de diversos models de marcapassos i recomanà als portadors d'aquests dispositius que consultin els seus metges. L'Agència Espanyola de Medicaments, dependent de Sanitat, va ordenar la retirada dels marcapassos el 12 de juliol, després de rebre una comunicació sobre els problemes amb aquests aparells en 14 casos de l'Índia.

Segons informà el Ministeri de Sanitat, es van adoptar mesures preventives per deixar de fabricar i de comercialitzar i per retirar del mercat diversos models de marcapassos encara sense implantar i fabricats per l'empresa Neurocor S.L., ubicada a València. En concret, es tracta de totes les sèries dels productes IBERIS VVIO, IBERIS 5/6 mm, IBERIS PREVAL, IBERIS PLUS i MYLOS.

Sanitat recorda que cada pacient disposa d'una targeta amb la identificació del seu marcapassos, amb la qual podrà aclarar de manera directa si el que porta correspon a algun dels models esmentats.

Després de demanar les dades de les conselleries de Salut de les comunitats autònomes, s'estima que a l'Estat espanyol hi ha unes 201 persones a qui se'ls ha implantat aquest tipus de marcapassos en els darrers cinc anys.

Aquestes persones van ser ateses a les comunitats autònomes de Madrid (37), País Valencià (58), Catalunya (47), Andalusia (12), Extremadura (45) i Castella i Lleó (2).

El Ministeri recomana a aquests pacients que recorrin al seu metge per procedir a una revisió del seu marcapassos i facilita el telèfon 901 400 100 per a totes les persones interessades en relació amb aquesta alerta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris