algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El PSM i EU-EV reclamen que Cort gestioni el Palau de l'Almudaina

Presentaran la proposta al ple de l'Ajuntament el dia 29 de juliol

P.GIMENEZ.Palma.
El ple de l'Ajuntament de Palma previst per al proper dia 29 de juliol debatrà la proposta presentada conjuntament pel PSM i EU-Els Verds de sol·licitar al Govern de l'Estat que iniciï els tràmits necessaris per transferir al Consistori la gestió del Palau de l'Almudaina, així com els recursos pel seu manteniment.

La sol·licitud arriba com a resposta a l'exclusió de Cort de l'organisme de gestió de Patrimoni Nacional i amb l'objectiu d'aconseguir que la històrica edificació «compleixi una funció de museu i seu d'activitats culturals, al servei de la ciutat i dels seus visitants», segons Pere Muñoz i Eberhard Grosske, portaveus del PSM i EU-Els Verds, respectivament.

Mentre que la batlessa de Palma, Catalina Cirer, afirmava respectar totes les propostes de l'oposició i evitava valorar la iniciativa fins a ser debatuda al ple, Patrimoni Nacional recordava ahir en paraules del portaveu Francisco Javier de la Peña que, «històricament, el Palau Reial de l'Almudaina ha estat sempre vinculat a la reialesa». A més, De la Peña afegia que totes les lleis, fins la vigent de l'any 1982 recullen que «tot bé públic de titularitat estatal -cas de l'Almudaina- està al servei de les funcions de l'alta representació que la Constitució i les lleis encomanen al rei i la resta de membres de la reial família».

Pere Muñoz lamentava ahir que en un moment en què les transferències de competències estan a l'ordre del dia «no és normal que encara hi hagi edificis culturals que mantinguin una gestió de caràcter estatal com és el cas de l'Almudaina». El portaveu del grup municipal nacionalista justificava la sol·licitud des del convenciment «que la gestió del patrimoni artístic i cultural és més eficaç quan es relitza des d'una institució balear, tenint en compte les particularitats d'aquest territori», assegurà.

Muñoz posà de relleu com a particularitat intrínseca a Mallorca el fet lingüístic i recordà l'anecdòtic cas d'un col·legi que «va sol·licitar realitzar una visita guiada en català a l'edifici i no hi havia una persona que la pogués fer».

També criticà la «manca de sensibilitat cap al territori on està ubicat el Palau, en què no hem pogut conseguir penjar la bandera de Mallorca». Per a Muñoz aquesta és una altra mostra que prova que l'«espai respon a una estructura típica de l'Estat» i que la seva gestió no s'ajusta a les necessitats ciutadanes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris