algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Experts científics dubten que es pugui confirmar l'existència de vida a Mart abans del 2009

El director del Centre Espanyol d'Astrobiologia, Juan Pérez Mercader, es mostrà ahir molt escèptic sobre la possibilitat de confirmar abans del 2009 si existí vida a Mart. Destacà, a més, la dificultat que està causant la recerca de vida a banda de la basada en química del carbó, l'única detectada.

Tot i les proves de presència d'aigua a Mart, el vehicle d'exploració Oportunity de la NASA no està preparat per confirmar si existí vida en cap moment en aquest planeta. Per aquest motiu, segons l'expert científic, s'haurà d'esperar almenys fins el 2009 perquè la missió pertinent ho pugui confirmar o no, explicà ahir Pérez Mercader.

El científic va fer aquestes declaracions després d'inaugurar un curs a la localitat madrilenya d'Aranjuez sobre astrobiologia. En el decurs de la seva intervenció, Pérez Mercader destacà també l'interès de la comunitat científica per comprovar, a més de si hi hagué vida a Mart, altres reptes com el d'esbrinar si algun tipus d'espècie no està basada en la química del carbó, fet que de moment està resultant «una dificultat tremenda», precisà.

«Cercam possibles excepcions a la química del carbó i per això exploram els sistemes vius» i les relacions entre els seus diferents components a l'univers, conclogué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris