nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El Consell promou la restauració de l'antic claustre de la Baronia

Les obres disposaran de 94.000 euros per a la seva execució

MICHELS/EFE.Banyalbufar.
El conseller d'Ordenació del Territori, Tomeu Vicens, en representació del Consell de Mallorca, i el batle de Banyalbufar, Mateu Ferrà, varen signar ahir un conveni de col·laboració per poder dur a terme el projecte de restauració del claustre de la Baronia (Banyalbufar). Una vegada finalitzades les tasques de recuperació previstes, la històrica construcció del segle XVIII es destinarà a usos i fins culturals.

Segons informaren fonts del Consell, el conveni signat ahir preveu una inversió de 94.644 euros per efectuar els treballs de recuperació de l'arc del segle XVIII existent al recinte, declarat Bé d'Interès Cultural (BIC). El projecte de rehabilitació i restauració també preveu la recuperació del coll de la cisterna, la porta d'accés al claustre i el paviment d'argila original del pati.

Datat del 1718, el claustre de l'edifici de la Baronia presenta «greus problemes de conservació», que afecten sobretot un passadís descobert de la primera planta, el qual, a manera de gran arcada, comunica els extrems dels cossos laterals per la banda nord de l'edifici.

A més de destinar-se a activitats culturals, l'immoble de la Baronia, que és de titularitat privada, quedarà obert a les visites del públic. L'Ajuntament de Banyalbufar ha assumit la responsabilitat d'executar les obres de restauració de la Baronia, antiga seu d'aquesta institució feudal i que presenta una estructura similar a la de les grans possessions mallorquines.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris