cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Cultura estudia recuperar el projecte de creació d'un «land art» a Mondragó

La nova proposta pretén fer extensiva l'actuació prevista a d'altres indrets deteriorats

P.GIMENEZ.Palma.
El Govern estudia recuperar el projecte de realització d'un land art, intervenció escultòrica integrada i respectuosa amb el medi, al parc natural de Mondragó. La idea que va promoure la Conselleria de Turisme durant el govern del Pacte de Progrés torna a estar sobre la taula, després que el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, hagi mantingut un encontre amb el promotor del projecte, al costat de Biel Amer, Pablo Rico.

En aquesta reunió, segons Rico, Francesc Fiol s'interessà per la viabilitat de recuperar el projecte que contemplava una intervenció creativa al parc natural de Mondragó, tot i que «amb algunes modificacions» respecte de la proposta original, aprecià el promotor.

Pablo Rico explicà que aquests canvis respecte de la proposta original preveuen fer extensiva l'actuació prevista al parc «a d'altres indrets deteriorats de l'illa». En aquesta primera aproximació, «no s'ha concretat cap lloc en especial» per dur endavant la proposta, però es varen comentar com alternatives «llocs degradats com es Carnatge i graveres abandones com poden ser les d'Establiments, Santanyí, o altres a les quals ja s'ha intervingut». La idea d'actuar en aquests indrets serviria com a «laboratori o taller d'assaig per després poder fer extensiu al projecte de creació d'un nou paisatge a Mondragó, a tota l'illa».

Està previst que durant els mesos d'estiu Cultura estudiï la iniciativa i la seva viabilitat, abans de concretar alguna cosa el setembre o l'octubre.

Pablo Rico explicà que els matisos vénen també donats pel canvi de connotació que ha patit el mateix terme land art. El comissari destacà que el terme encunyat a principis de la dècada dels setanta s'ha vist modificat per «a l'evolució que han sofert les intervencions dels artistes durant els últims anys». Actualment, el concepte s'allunya dels preceptes originals -treballs concebuts en espais oberts als quals s'instal·laven realitzacions d'enormes dimensions relacionades amb el lloc concret-, per incidir al «diàleg que s'estableix entre artista i naturalesa a partir d'una actuació creativa que aprofita els aspectes materials de l'entorn, els propis fenòmens de la naturalesa, la llum, les espècies vegetals que hi són presents».

L'objectiu d'aquesta actuació «és donar entitat artística a l'espai», en la creença que «donar-li rellevància posa èmfasi en la importància de la seva preservació», destacà Rico.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris