bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Cachao visita Mallorca amb música cubana i el seu jazz llatí


Quan l'actor Andy García va convertir el contrabaixista Cachao en protagonista d'un documental que va fer la volta al món, el 1993, el públic va redescobrir un músic injustament oblidat que ara el Jazz Voyeur Festival ha inclòs en el seu cartell de grans estrelles. El músic cubà actuarà el proper dia 21 en el Gran Casino de Mallorca.

«Cachao, com el seu ritme no no n'hi ha dos» va ser el títol escollit per Andy García per posar les coses en el seu lloc respecte d'un intèrpret de jazz i música cubana que quasi havia nascut amb un contrabaix a les mans. El reconeixement no es va fer esperar i un disc produït per García i Emilio Estefan el 1994, Masters sessions, volum I, rebia un Grammy un any més tard. Els popes de l'exili musicla i cinematogràfic cubà a Miami varen retre així un homenatge a qui els amants de la bona música podran escoltar a Mallorca acompanyat per una orquestra de dotze músics.

Israel Cachao López va néixer a l'Havana el 1916, en el si d'una família de músics i a la casa on també havia vist la llum per primer pic el poeta José Martí. Els ensenyaments familiars es completaren durant el seu pas pel conservatori i la seva carrera el va dur a Espanya, Nova York, Las Vegas i Miami.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris