algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Uns 300 anti-Fòrum causen destrosses en el recinte després d'arribar-hi per mar

Varen fer caure una de les tanques de seguretat i es ficaren al recinte

Uns 300 membres de la Plataforma Antifòrum es ficaren ahir al recinte, on protagonitzaren diferents incidents i saquejaren diversos comerços, després d'arribar amb pasteres i amb matalassos d'aigua des de la platja de la Nova Mar Bella i d'haver fet caure una tanca de seguretat. Els centenars de manifestants accediren a les instal·lacions per terra, mar i fins i tot aire, ja que un jove en parapent motoritzat aconseguí aterrar davant la zona de banys.

Ja dins el recinte, els manifestants provocaren diverses destrosses, saquejaren alguns comerços i realitzaren amb grafits pintades que deien «no al Fòrum de les mentides», «Clos especulador» o «el Fòrum de la hipocresia», entre altres. El director general de l'esdeveniment cultural, Jordi Oliveres, intentà minimitzar aquests fets, que qualificà d'«incidents menors» i assegurà que els antifòrum han causat «més danys morals que materials», ja que el seu comportament «ha estat indigne».

Oliveras definí com a «exemplar» l'actuació dels guàrdies privats de seguretat, si bé es visqueren alguns moments de tensió i d'enfrontaments entre agents i manifestants. «Em sap greu pels visitants si s'han sentit molestats o increpats, com ha succeït», va comentar Oliveres. Així mateix, lamentà el comportament «incívic» que han tingut els antifòrum a l'espai de la Fira de la Solidaritat, on han fet malbé pancartes i mobiliari i han tirat per terra aliments d'algunes de les parades».

Al migdia, mentre els altaveus de la Creu Roja advertien que s'hissava la bandera groga a causa del mal estat de la mar, els antifòrum partien de la platja barcelonina a bord d'una desena d'embarcacions improvisades o construïdes manualment, a part de matalassos, flotadors i altres artefactes.

Cap a les dues comparegueren al recinte del Fòrum els primers manifestants i fins passades les quatre del capvespre no deixaren d'arribar-hi embarcacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris