algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

La patrona dels mariners tornà a solcar la mar de la badia de Palma després de molts d'anys

La imatge de la Verge del Carme fou custodiada per diverses embarcacions i molts de cataliners

Més de mig centenar de persones es va reunir ahir horabaixa als jardins de Sant Domingo per dur en processó marinera la imatge de la Mare de Déu del Carme. L'acte, organitzat per la parròquia homònima de la barriada de Santa Catalina de Palma, suposà la recuperació d'aquesta tradició.

«Feia molts d'anys que no se celebrava i enguany estam molt contents que els veïns de Palma puguin tornar a gaudir-ne», explicava el pare Miquel Ballo, un dels organitzadors. La desfilada que sí que s'ha duit a terme els darrers anys, i de la qual ahir us informàvem, recorre els voltants de la parròquia de la Mare de Déu del Carme i és acompanyada per la Banda Municipal de Palma.

Per problemes de darrera hora, la processó marinera d'ahir no pogué tenir el concurs dels tradicionals xeremiers, però la música no hi faltà. El Cor del Monte Pío cantà la Salve marinera a la Verge. L'estàtua de la patrona dels navegants lluïa ahir ornada amb clavells i amb lliris blancs. En el seu recorregut fou duita en pes per diferents parroquians del barri fins al moll de les «golondrines», on l'embarcaran al catamarà Britannia-Jet.

El vaixell fou seguit per l'embarcació Marco Polo i per un grup d'una vintena de naus més, que s'afegiren a la processó. Les embarcacions s'aturaren davant la murada pròxima a la Seu, des d'on el pare Miquel Balló va fer la benedicció mentre els assistents escoltaven la Salve marinera. Després, la comitiva emprengué el camí de tornada cap al moll de les «golondrines».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris