algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els Amics de l'Art guardonen la contribució de 22 personalitats

L'esdeveniment reuní més de 300 persones al Poble Espanyol

J.N.Palma.
L'Associació de Belles Arts de Balears i el Club Internacional dels Amics de l'Art guardonaren al Poble Espanyol una vintena de personalitats que s'han destacat per la seva contribució a les arts. El sopar reuní 300 persones, principalment amics i simpatitzats de les referides entitats. Entre elles, el president del Govern, Jaume Matas, la batlessa de Palma, Catalina Cirer, i el president editor del Grup Serra, Pere A. Serra.

Després del sopar tingué lloc l'entrega dels reconeixements. Del llarg seguit de premis, fou especialment emotiva l'entrega del guardó a títol pòstum al cantant Toni Obrador. El premi fou recollit pel fill de «la veu» mentre sonaven uns acords de My way.

Acabada l'entrega, començaren els parlaments. El primer fou a càrrec de Pere A. Serra, qui es referí als presents com «possiblement l'únic grup de Mallorca que realment estimem l'art per ser art, sense doblers ni interessos de per mig». Pere A. Serra féu referència al llibre El arte a la deriva? de la directora d'Es Baluard, Marie Claire Uberquoi, per fer una reflexió sobre la situació actual de l'art, a compte de grans circuits comercials...

En una nit com la del divendres no podien faltar les sorpreses. Així, Pere A. Serra, com a president de la Fundació Es Baluard, sorprengué Jaume Matas, Catalina Cirer i Carme Feliu pel suport que sempre han atorgat al museu i els hi féu entrega d'un quadre de García Orell on, de forma abstracta, l'artista emula els símbols de les pedres treballades artesanalment amb què es construí segles enrere es Baluard. El següent a parlar fou l'escriptor García de la Rosa, qui en representació de tots els premiats lloà la feina de García Orell al capdavant dels Amics de l'art i l'associació i agraí les distincions.

El president Matas tancà els discursos reconeixent els «valors i la dedicació dels Amics de l'art i l'associació a les arts». Així mateix, destacà la llarga trajectòria i implantació social d'aquest grup que atorga una «gran vitalitat a la creació artística de la Comunitat». La vetlada, molt animada, acabà amb la interpretació d'un petit concert a càrrec de Tomeu Estaràs i Gènia Tobin.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris