bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Gloses de picat per a en Llorenç Móra

Algaida va ser escenari ahir d'un peculiar combat de glosadors en el marc de l'Any Pere Capellà

El combat de gloses que va tenir lloc ahir horabaixa al Casal Pere Capellà d'Algaida fou «tota una demostració de l'art de la paraula», com va dir Felip Munar, l'encarregat de presentar l'acte.

«Algaida ha estat des de sempre terra de glosadors. Entre ells hi figuren Llorenç i Pere Capellà i Llorenç Móra, mort fa poc», explicà Felip Munar. A aquests dos darrers se'ls va retre homenatge en la vetlada d'ahir. Diverses foren les intervencions dels glosadors dedicades als dos algaidins, plenes d'admiració cap als seus mestres.

La primera part de la celebració es va dedicar a presentar sis glosadors novells, quatre homes i dues dones de diferents pobles de Mallorca. Els debutants es mostraren una mica nerviosos i en algun moment quedaren sense saber com acabar la glosa que havien iniciat, ja que sovint la interrompien amb esclafits de riure. Però, a pesar de tot, se'n sortiren prou bé.

Enmig de rialles, els debutants improvisaren sobre la vergonya del debut, feren una mica de befa entre ells i acabaren parlant de «l'assumpte Rasputin», tema que va aconseguir suscitar les rialles més xalestes del públic.

Abans de passar al vertader combat de picat, un eixerit ninet algaidí anomenat Miquel Cano va recitar als assistents unes quantes gloses sobre les seves ganes de dedicar-se en un futur a aquest art tan típic de Mallorca. El petit va sorprendre agradablement tot el públic.

Per acabar la vetlada, «cinc dels millors glosadors que queden vius a la nostra Illa», segons el parer de Felip Munar, realitzaren la seva intervenció. El més jove d'ells, Mateu, va iniciar-se en el món de les gloses fa només un any i mig, «però la seva intervenció és molt positiva, perquè dóna un aire revitalitzador al combat de picat», considerà Felip Munar.

Aquests cinc mestres de l'art de la paraula, procedents de diferents poblacions mallorquines com sa Pobla o Can Picafort, divertiren el públic amb enginyoses composicions, en les quals es barallaven entre ells, i tornaren a fer befa sobre el paper dels nostres polítics a Rússia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris