muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

«La Balear» navega amb la Verge del Carme

La mítica barca arribà a Portocolom enmig de gran expectació en la festa de la patrona dels pescadors

G. VICENS/ J.M.S. Felanitx.
Pocs dies després de tornar a la mar al cap de tres anys de restauracions, la mítica barca La Balear va tenir l'honor de solcar les aigües de Portocolom duent la imatge de la Mare de Déu del Carme el dia de la festa de la patrona dels pescadors.

El moll de la zona costanera de Portocolom va ser l'elegit pel Consell de Mallorca perquè La Balear prengués part en la processó, i no va ser una casualitat. Durant molts d'anys, aquest nucli mariner fou el port base de La Balear, que hi atracà fins que deixà de ser utilitzada per a la finalitat amb què s'havia concebut: pescar.

Aquesta nau, l'única barca de bou de vela llatina que queda a Mallorca, arribà a Portocolom tripulada per due mariners acompanyats per la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar i pel conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Borràs. Al port, els esperava la comitiva d'autoritats que, conscient de la importància del moment, no es volgué perdre la festa: el president del Govern balear, Jaume Matas; els consellers José María Rodríguez i Josep Juan Cardona; i el president del Parlament, Pere Rotger acompanyats per la batlessa de Felanitx, Catalina Soler.

Munar es mostrà molt satisfeta per la restauració de La Balear, que anirà atracant en els diferents ports de la costa mallorquina perquè tothom pugui contemplar-la. La barca amarrà al port entre les músiques de la Banda Municipal mentre la comitiva i centenars de curiosos i nostàlgics, que recordaven els dies de glòria en què aquesta nau encara solcava la mar, aplaudiren la tornada de tan estimat símbol.

Un cop amarrada, les autoritats visitaren els interiors de l'embarcació i pogueren contemplar i recordar com era de dura la vida a la mar abans que hi arribàs la tecnologia dels vaixells amb motor. Tot seguit, la festa del Carme continuà amb una missa solemne a l'església de Portocolom. Després tingué lloc la tradicional processó.

La història de La Balear es remunta a l'any 1924, en què fou construïda a les drasanes Ballester de Palma. L'any 1997 fou declarada Bé d'Interès Cultural pel Consell de Mallorca, que en fa tres que posà en marxa les tasques per a la restauració, que dugué a terme l'Escola de Mestres d'Aixa. Ara l'emblemàtic vaixell torna a solcar la mar des del passat dia 12 de juny.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris