nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

Els mariners honoren la Verge del Carme

La solemne processó de la Verge del Carme va recórrer Santa Catalina i acabà amb la «Salve marinera»

66160

La imatge fou duita de manera indistinta per homes i per dones.

J.C. Palma.
La parròquia de la Mare de Déu del Carme s'omplí ahir de fidels per honorar la patrona de la barriada palmesana de Santa Catalina. Després de la solemne eucaristia concelebrara a les 19.30 hores i presidida pel pare Josep Castellà i Sarriera, provincial dels Carmelites Descalços de Catalunya i les Balears, la imatge de la Mare de Déu del Carme va ser duita pels carrers de la zona en solemne processó.

Quatre devots, de la Confraria de la Mare de Déu portaren l'estàtua des de la parròquia, al carrer Antic, on s'inicià el recorregut. Les autoritats polítiques de Palma i del Consell acompanyaren el pas durant el seu itinerari pels carrers del barri cataliner. Així, després de les autoritats eclesiàstiques, Catalina Cirer, batlessa de Palma, anava acompanyada per Dolça Mulet, consellera de Cultura del Consell de Mallorca; Joan Fageda, diputat del Parlament estatal; i Pere Felip, president de l'Associació de Gent Gran de Santa Catalina.

Després d'una petita aglomeració inicial, per la gran afluència de fidels i la participació de la Banda Municipal de Palma, la comitiva va fer les seves primeres passes amb la percussió com a element de fons, per dirigir-se cap al carrer de Colubí.

Fou entrant en aquesta via que es visqué un dels moments més emotius del cerimonial. Des del balcó d'una de les cases, algunes de les quals apareixien adornades amb domassos i amb banderoles, els fidels tiraren pètals de flors mentre passava la imatge, fet que propicià somriures i alegria entre els fidels participants a la processó. Una imatge que es repetí en altres punts de l'itinerari, com a mostra de la devoció dels cataliners.

En arribar al carrer de Despuig, i amb la banda interpretant les notes de la solemne peça musicaAdoración, la comitiva entrà al carrer Ferro, on des dels balcons plovien bocinets de paperí. El recorregut continuà després per les vies de Monterrey, Murillo i Antic per arribar finalment a la parròquia de la Mare de Déu del Carme. Homes i dones feren torns en la tasca de dur la imatge de la titular. Acabat el recorregut, els fidels honoraren la patrona amb el cant solemne de la Salve marinera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris