algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Pep Bonet mostra a Porreres el final del treball «Faith in chaos»

L'exposició ensenya imatges de la postguerra a Sierra Leone

El mes de maig del 2002 el fotoperiodista Pep Bonet (Colònia de Sant Jordi, 1974) viatjà a Sierra Leone en plena postguerra amb la intenció de fotografiar la situació en què havia quedat el país després del conflicte bèl·lic.

D'aquell viatge en va sorgir una obra que Bonet ha titulat Faith in chaos -Fe en el caos- i que conta quatre històries, d'acord amb diferents imatges d'aspectes de la postguerra captades en quatre indrets diferents: un hospital psiquiàtric, l'escola per a infants cecs Milton Margai, un equip de futbol d'amputats de guerra i l'església evangèlica de Born Again.

Amb aquest material, Bonet muntà una primera exposició dedicada a la part més cruenta i tràgica de la guerra i que viatjà per diferents països d'Europa, en els quals rebé premis prestigiosos. Però la curiositat del fotoperiodista el dugué a tornar a Sierra Leone el mes de novembre del 2003 per aconseguir més imatges, unes instantànies que han completat i culminat Faith in chaos. De tot plegat en sortí el final del projecte que, des d'ahir vespre i per primer cop a l'Illa, es pot contemplar al Museu i Fons d'Art Contemporani de Porreres, on romandrà fins dia 16 d'aquest mes.

Sobre com va néixer Faith in Chaos, Bonet explicà que va ser per «curiositat, com comença tot el que faig, és una passa cap a allò desconegut. No me'n vaig mai amb cap idea fixa». L'artista afegeix que va ser després, durant la tornada, quan es començà a coure aquesta obra. Va ser «quan vaig analitzar el que havia realitzat». Sobre la continuació del projecte exposat a Porreres, un projecte que ara ja considera tancat, Bonet explicava ahir que tornà a l'Estat africà perquè «la primera vegada vaig quedar impressionat i després em vaig témer que m'havia perdut molta cosa».

Però tot i que Faith in chaos sigui una sèrie que veu enllestida, l'autor té intenció de viatjar de nou a Sierra Leone el proper mes de desembre perquè és la data en què les Nacions Unides abandonen el país. «Vull fotografiar com serà el lloc sense la mà del món desenvolupat, se'n van 10.000 persones que fins ara han gastat doblers allà i vull veure què passarà».

A banda d'això, treballa ara en un llarg projecte amb Médicos sin Fronteras sobre l'arribada de les pastilles antiretrovirals a l'Àfrica subsahariana. La presentació del recull definitiu de Faith in chaos, que s'exposa a Porreres des d'ahir, va ser a càrrec del batle de la localitat, Joan Sastre; la regidora Margalida Rosselló; el representant de la productora Fona Artists, Rafel Creus; i el mateix Pep Bonet.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris