nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

La màgia dels valsos d'Strauss obre el Festival Antoni Lliteres d'Artà

La cita arriba a la XVI edició després d'haver perillat la seva celebració

P.GIMÉNEZ.Palma.
Un recital de piano que recrearà demà la Viena dels Àustries, fent sonar els valsos d'Strauss i Brahms, servirà per inaugurar el XVI Festival d'Artà de Música Clàssica Antoni Lliteres. La cita musical, que estigué a punt de no dur-se a terme a causa de la crisi viscuda al si de l'Ajuntament d'Artà, torna a un programa més reduït -només s'oferiran quatre concerts-, però manté «la qualitat» dels intèrprets convidats.

Artistes de renom internacional i intèrprets balears es reuneixen de nou en el programa que per primera vegada ha elaborat la Fundació Teatre Municipal d'Artà, amb la col·laboració del Consell de Mallorca i Musicasa. El director artístic del festival, Josep Palou, explicà ahir el contingut de les quatre propostes, que tindran com a escenari el Teatre Municipal d'Artà -en el cas dels tres primers recitals- i l'església de la Colònia de Sant Pere, on es clourà el cicle.

Els intèrprets de piano Roberto Metro i Elvira Foti inauguraran demà el festival «amb un concert fresc» que recrearà valsos, polques i marxes de la família Strauss. Segons explicà Palou, l'elecció de les peces que s'interpretaran en aquest concert i, en general a tots els recitals, ha tractat d'acostar-se al gran públic cercant un repertori més «popular».

L'excepció es troba a la segona de les propostes. El Cor de Cambra de Pamplona, una de les formacions més prestigioses de tot l'Estat, interpretarà el dia 24 de juliol un repertori de música coral clàssica amb obres de Castelnuovo, Remacha, Donostia i Manuel de Falla. De l'extens repertori creat pel mestre gadità, l'agrupació navarresa interpretarà la Balada de Mallorca. Es tracta d'una peça que Falla va escriure per al cor de l'Orquestra Clàssica de Thomàs inspirant-se en un tema de Chopin.

L'actuació de l'Orquestra de Cambra de Dinamarca Esjberg Ensemble, el 26 d'agost, durà al certamen la sobrietat de Dvorak, Wayne i Beethoven. El flautista Claudi Arimany i l'organista Jean Marie Boninno clouran el festival el 22 d'agost a l'església de la Colònia de Sant Pere. Obres de Telemann, Bach, Vivaldi, Mozart i Frescobaldi integren el programa d'ambdos músics, que, com a colofó, interpetaran tres àries escrites per Antoni Lliteres, el compositor que dóna nom a la cita.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris