algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Les obres completes de Pere Capellà es presenten al gran públic a Algaida

Biel Majoral i Magdalena Alomar lloen la figura de l'escriptor i el seu compromís

87768

El dramaturg Pere Capellà.

J.MEDRANO. Algaida.
El poble d'Algaida en ple va retre el passat dijous a la nit un sentit homenatge a Pere Capellà, el dramaturg del qual es compleixen cinquanta anys de la seva mort. Aquesta efemèride s'ha celebrat dedicant tot un any d'actes a la seva memòria, i un dels esdeveniments centrals fou la presentació del primer volum de les seves obres completes. La recuperació per al gran públic de les obres del dramaturg ha estat possible gràcies a la feina realitzada de forma conjunta entre la casa de la vila i l'editorial Moll.

L'ajuntament d'Algaida amb la col·laboració de l'empresa editora s'ha esforçat molt per tirar endavant aquest projecte. «És una gran satisfacció poder veure reflectides en un llibre totes les obres que van veure representades al teatre d'Algaida», va afirmar Jaume Jaume, batle d'Algaida. El recull conté les obres més destacades que Pere Capellà va escriure entre els anys 1949 i 1951. Entre elles destaquen L'amo de Son Magraner o Sa Pesta.

Al casal homònim a l'homenatjat, el músic cantautor Biel Majoral va recordar la figura del dramturg republicà com un home compromès amb la seva terra. «En Pere neix d'un ambient de lluita, en el qual destacava una reivindicació de l'ètica i la dignitat». La filòloga i especialista en teatre Maria Magdalena Alomar va destacar Capellà com un autor nou i fresc. «Tractava temes que trencaven amb el teatre totalitarista espanyol de l'època», va explicar.

L'editor Francesc Moll estava molt satisfet de poder presentar el primer volum de les obres completes de Pere Capellà, «un home fidel a les seves idees i que sabia com expresar-les». Durant l'acte es va fer clara referència a la falta de Llorenç Móra. El glosador algaidi va ser un dels impulsors de la publicació de les obres de Pere Capellà. «Poques persones han defensat en Pere Capellà com en Llorenç, va lluitar per a què les seves obres es mantinguessin», va assegurar Jaume Jaume.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris