nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El primer microbicida antisida podria arribar al mercat en 5 anys

Mandela fou aclamat en la seva arribada a la conferència de Bangkok

El primer microbicida protector davant el VIH podria ser al mercat en cinc o set anys. Així es va anunciar ahir al Congrés Mundial de Sida en una sessió en què es va parlar de l'estat de les investigacions sobre aquests productes, que suposaria una inestimable arma preventiva contra el virus per a les dones que per una o una altra raó no poden evitar les relacions sexuals sense protecció. L'aplicació d'aquest producte seria una qüestió íntima de la dona en presentar-se en forma de gel, crema o com a part d'un dispositiu vaginal.

Segons va explicar la doctora Zeda Rosenberg, membre de l'Associació Internacional per als Microbicidas, s'estima que fins i tot un producte d'eficàcia parcial podria evitar entorn de dos milions i mig d'infeccions en tres anys.

Els mecanismes d'acció d'un microbicida poden ser múltiples: eliminar o inhibir el VIH quan es troba a la vagina i el cèrvix; intervenir en el procés en què entra a la cèl·lula; bloquejar els receptors CD4 i CD5 o la transcriptassa inversa, un enzim que intervé en la replicació del virus. Segons va explicar Rosenberg, els microbicides de segona generació, en investigació en l'actualitat, estan combinant diverses dianes terapèutiques per optimitzar la seva eficàcia.

L'expresident sud-africà Nelson Mandela va ser càlidament aplaudit ahir en aparèixer en una conferència de premsa consagrada a la tuberculosi, dins els actes de la conferència internacional sobre la Sida. Mandela, que complirà 86 anys el 18 de juliol, havia anunciat el mes passat una reducció «significativa» de les seves activitats, però continua en el combat contra la sida, que fa estralls a Àfrica i en particular al seu país.

En una breu intervenció per motius d'agenda, el Nòbel de la Pau féu una crida als governs i a «cada ciutadà del món» a aportar doblers, coratge i liderat en la lluita contra la Sida. Mandela afegí que «la sida no és un assumpte d'estadístiques si no de sofriment individual».

Paralel·lament a la programació de la conferència internacional, nombroses organitzacions ciutadanes han protagonitzat protestes en contra de les polítiques gubernamentals i especialment dels interessos de la indústria farmacèutica.

Ahir, un grup d'activistes van representar la seva pròpia mort en un «assalt ràpid» a l'expositor de la farmacèutica Roche. Allà, després de realitzar grafitis en referència a l'avarícia monetaria que segons els manifestants retarden les investigacions i la implantació de nous fàrmacs, els activistes es tombaren al terra escampant sang falsa en una imatge que trasllada a la conferència internacional el drama de la mort per Sida arreu del món.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris