muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

El grup Al Mayurqa reivindica el Mediterrani com espai musical al seu últim disc, «Amb coherència»

Amb coherència és el títol de l'últim treball de llarga durada del grup mallorquí Al Mayurqa, que es presentà ahir a la seu de Palma de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE). Amb aquest nou disc, la formació vol demostrar la vigència i vitalitat del folk coincidint amb la celebració del seu desè aniversari. Amb aquest nou disc, que inclou tretze talls, la banda mallorquina pretén «reivindicar el Mediterrani com espai musical d'identitat pròpia», va assegurar Toni Roig, vocalista del grup.

L'enregistrament de l'àlbum, el cinquè de la trajectòria discogràfica del conjunt, es va realitzar durant la passada primavera als estudis d'Ona Digital a Bunyola i va comptar amb la col·laboració de Neus Jaume (flauta), Aina Jaume (violí) i Miki Campins (percussió).

Miquel Brunet, productor d'Amb coherència, va assenyalar la dificultat que suposa en aquests temps aconseguir un so propi per als grups de música folk i va destacar que «al Mayurqa dignifica i actualitza la música tradicional de Mallorca».

Per a Brunet, l'àlbum representa un punt d'inflexió dins la carrera d'Al Mayurqa, «per la inclusió de sons i elements diferenciadors que suposen un canvi sense renunciar al seu propi estil». Entre aquest canvis, destaquen la incorporació en aquesta formació dels germans Pere Joan i Manel Martorell i l'experimentació amb instruments tradicionals com l'arxillaüd o la viola de roda.

Així, conformen Amb coherència deu cançons de composició pròpia, dos temes populars, Calistrona i Mateixes, i una versió de l'Himne de Reg, «una cançó republicana que els xeremiers de Felanitx no van deixar de tocar ni tan sols en temps de Franco», va explicar Toni Roig.

El caràcter reivindicatiu d'Al Mayurqa queda patent en la seva defensa de la llengua i la cultura de Mallorca, sense oblidar algunes de les lletres de les seves cançons, com per exemple Ciutadà, «composta com un romanç tradicional i en el que algunes persones veuran una al·lusió a un conegut personatge polític», augurà el vocalista del conjunt.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris