algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
17°

L'oposició, en contra del canvi d'ubicació de la Fira del Llibre

Tots advoquen per una entesa entre els llibreters i Catalina Cirer


Els grups municipals a l'oposició i la representant dels escriptors en llengua catalana, Antònia Vicens, asseguraren ahir que «Palma no es pot permetre la pèrdua de la Fira del Llibre» i advocaren per la trobada de solucions i enteses entre els llibreters i la batlessa Catalina Cirer.

La regidora del Grup Municipal del PSOE, Cristina Ferrer, va explicar que no s'acceptarà per part dels socialistes que la Fira del Llibre del Born es traslladi a un altre lloc. «El passeig del Born és de tots els ciutadans i les ciutadanes de Palma i no només d'alguns comerciants», va explicar la regidora socialista. Des del PSOE volem manifestar la nostra oposició al fet que un grup de comerciants s'oposin a la celebració de la Fira al Born i pressionin per al seu trasllat.

Per la seva banda, el portaveu d'Esquerra Unida-Els Verds, Eberhard Grosske, va explicar que «hi ha tot un seguit de fires que es fan al Born, com puguin ser la de dinàmica educativa o la del Llibre que no es poden dur de cap manera el recinte firal perquè són fires de centre i els faríem molt de mal. El que passa és que per ventura es poden cercar alternatives com puguin ser la plaça d'Espanya o la plaça Major i no hem de tenir una posició tancada al respecte.

Han de xerrar totes les parts i fer les avaluacions necessàries. En principi l'afluència de més públic ha d'ajudar a tothom i ha d'afavorir el públic i no puc entendre com és que els perjudica. Però la Fira del Llibre i la de Dinàmica educativa s'han de mantenir al centre. I el que no ens podem permetre de cap de les maneres és que l'any que ve no tenguem una fira dedicada al llibre en aquesta ciutat».

La regidora del PSM, Maria Costa, també es va mostrar molt contundent i assegurà que «el Born és un bon lloc on fer totes les fires, en primer lloc perquè és un espai que està infrautilitzat i a més a més perquè la fira del llibre s'hi ha fet des de sempre i és molt bo que això sigui així, perquè la gent ho coneix i està avesada a anar-hi. Per això és bo no canviar de lloc i mantenir les dates i la ubicació, tot i que amb el desgavell del Born tot és un problema, perquè en aquesta ciutat tot són obres i circulació mal ordenada i el Born és un problema constant».

La vicepresidenta per Balears de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, Antònia Vicens, va explicar que «no podem permetre de cap de les maneres que la fira del llibre desapareixi. Crec que els llibreters estan en el seu dret d'exigir que la fira es realitzi en el passeig del Born, i sembla que Cort té poques intencions que els llibres es deixin veure en el carrer.

Els comerciants aquests dies de la fira s'haurien d'adaptar i realitzar actes culturals alternatius i que també ajudassin a dinamitzar la zona. Per això l'Ajuntament de Palma s'hi hauria d'implicar d'una forma decidida, cosa que no passa i que sembla que el que vol fer és just el contrari. La política cultural d'aquest Ajuntament nostre és molt decebedora».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris