muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El divertit circ contemporani del duet Tilt! arriba a Es Baluard

L'espectable «(Un)tilted» mescla números acrobàtics i teatre còmic

L'australiana Natalie Ravlich i el valencià Miner Montell formen una encantadora parella tant a nivell personal com artístic. El duet que varen decidir formar fa dos anys s'anomena Tilt! i avui vespre se'ls podrà veure en directe al Museu Es Baluard en el cicle «La Lluna des Baluard» a les 22.00 hores.

Fa més d'un any que estan presentant el seu espectacle de circ contemporani (Un)tilteda diferents països d'arreu del món com Austràlia, Holanda, Anglaterra i França, i després d'actuar a diverses ciutats, han recalat a Palma.

«Si voleu deixar de banda els problemes, les hipoteques i els maldecaps, i el que desitjau és desconnectar, passar-vos-ho bé, i riure una estona, el nostre espectacle és el que estàveu cercant», explica Miner Montell, que ha residit a Mallorca gran part de la seva vida, i per això es mostra molt content de poder oferir una demostració del seu art als mallorquins.

L'espectacle (Un)tilted és una proposta que es desmarca del circ tradicional i s'enquadra dins el corrent anomenat «novo circ». La seva aportació més innovadora és l'adaptació d'activitats pròpies del circ dins un format una mica més teatral, amb un fil argumental que condueix tota la funció. Miner fa de pallasso i Natalie és l'encarregada de les acrobàcies i el trapezi.

A l'espectacle, ella és una artista que està fent diferents números de circ, i representa la part «seriosa» del duet, i ell és el seu tècnic, «gràcies als desastres i les pallassades del qual, la funció d'ella no acaba de sortir mai del tot bé», explica Miner.

«La nostra funció és sobretot còmica, i està pensada perquè agradi tant als petits com als adults», apunta Ravlich. Ella va estar molts anys tocant diversos camps del teatre, especialment el drama, i ell s'ha dedicat des del principi al circ.

«Venim de camps artístics una mica distints, però ho hem aprofitat per poder oferir al públic un espectacle diferent. De tota manera, era més fàcil que Natalie s'adaptàs a les funcions de caire més còmic, que jo passés a interpretar grans drames teatrals que fossin capaços de fer plorar la gent», comenta Miner.

La parella d'artistes es va conèixer fa bastant temps, i es van casar fa cinc anys. «Durant els tres primers anys de matrimoni, cadascun de nosaltres treballava en companyies distintes, i amb això de les gires, gairebé no ens veiem mai, així que vàrem decidir ajuntar-nos també professionalment, i formar el nostre propi grup teatral i circenc», explica Miner Montell.

Una part d'aquest espectacle ja va ser presentada l'any passat a Mallorca al Rostoll Festival, però aquesta serà la primera vegada que els mallorquins podran gaudir de la funció sencera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris