muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Més de 70 obres dels grans de la pintura francesa es veuran el 2005 al Gran Hotel

La propera temporada d'exposicions de la Caixa tindrà com a eix central cinc mostres

92624

Un fotograma del vídeo d'Alexandra Sell.

Què tenen a veure dotze vídeos projectats de manera contínua amb les joies modernistes, les pintures franceses de Millet a Matisse, una col·lecció d'art feta durant els darrers vint anys i les fotografies del japonès Shoji Ueda? Segurament la resposta seria complicada, però tots aquests temes seran els que centraran la pròxima temporada d'exposicions de la Fundació la Caixa a Palma.

Un dels plats forts serà la mostra De Millet a Matisse. La pintura francesa dels segles XIX i XX. Col·lecció Kelvingrove Art Gallery, Glasgow. Aquest recull es podrà veure de febrer a abril del 2005 i reunirà a Palma setanta obres de més de quaranta destacats mestres de la pintura francesa com poden ser Bonnard, Braque, Paul Cézanne, Gauguin, Van Gogh, Matisse, Monet, Picasso, Pissarro, Renoir i Seurat.

La col·lecció de pintura francesa de la Kelvingrove Art Gallery reflecteix una visió dels estils iels gèneres més destacats que caracteritzen la història de l'art del país gal des de mitjan segle XIX fins a principi del XX.

La nova temporada d'exposicions s'iniciarà aquest mes de setembre amb la mostra Ficcions. Documentals. Es tracta d'una sessió contínua de 12 vídeos de 12 creadors internacionals que exploren les contradiccions inherents a les pràctiques documentals per posar de manifest fragments de la realitat invisibles, desconeguts o senzillament amagats.

Els creadors seleccionats són Sobhi Al-Zobaidi, Keren Amiran, Javier Codesal, Valérie Jouve, Victor Kossakovsky, Avi Mograbi, Noëlle Pujol, Jean-Claude Rousseau, Allan Sekula, Alexandra Sell, Jia Zahang Ke i Jun Yang.

El relleu el prendrà El jardí fantàstic. Joieria modernista en les col·leccions europees, des del mes de desembre. L'exposició vol acostar la joieria modernista al visitant d'una manera inèdita: agrupada per àmbits temàtics. Seran 69 peces d'orfebreria dels millors artistes del modernisme europeu, amb noms com René Lalique, Luicie Gaillard, Manolo Hugué i altres.

Després dels reculls de pintura francesa, la Caixa apostarà per 20 anys de col·leccionisme: una visió de futur, de maig a juliol del 2005. La intenció és mostrar una selecció d'obres pròpies que s'hagin exposat poques vegades.

La temporada es clourà amb fotografies. Seran, en concret, les del japonès Shoji Ueda (1913-2000). A la Caixa s'hi podrà admirar la primera gran retrospectiva dedicada a aquest creador, un dels més singulars del país nipó. A partir d'agost de l'any que ve.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris