algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

La Col·lecció d'Art Serra mostra a Madrid les ceràmiques de Picasso

68086

La sala Goya, amb algunes obres que habitualment s'exposen al Baluard. (

T.A.).

P.GIMENEZ.Madrid.
Una rigorosa i acurada selecció de les peces ceràmiques que Pablo Picasso realitzà entre el 1949 i el 1971, pertanyents a la Col·lecció d'Art Serra, omplen la sala Goya del Cercle de Belles Arts de Madrid. El cèntric edifici de la capital de l'Estat inaugurà ahir vespre l'exposició que, sota el lema Picasso Ceràmiques, itinera pels millors centres d'art mostrant la petjada i l'univers picassià amb un llenguatge diferent al de la pintura.

A l'acte inaugural de l'exposició, que romandrà al centre fins al pròxim dotze de setembre, hi varen assistir el titular de la Col·lecció, Pere A. Serra; el president del Govern balear, Jaume Matas, i la seva dona, Maite Areal; la comissària de la mostra, Dolores Duran; Joan Mesquida, director general d'Infraestructures del Ministeri de Defensa; Juan Miguel Hernández de León, president del Círculo de Bellas Artes i Juan Barjan, director de la institució; Carme Serra, membre de la Fundació Art Serra, i el seu marit Jesús Boyero; la viceconsellera de Cultura i Esports de la Comunitat de Madrid, Isabel Martínez Cubells; Àlvaro Ballarín, director general d'Arxius, Museus i Biblioteques de la Comunitat de Madrid; la dissenyadora Marilí Coll, acompanyada del pintor Tom Cowsert i de la ballarina Maria Rosa Orada; les escultores Esperanza D'Ors, Rosa Iglesias i Paz Fígares; els pintors Alfonso Albacete i Curia; la filla de l'escultor Pablo Serrano; i les vídues dels artistes José Caballero i Salvador Victoria, entre d'altres personalitats destacades de la societat i la cultura.

«Excel·lències»
Tot el món comentava les «excel·lències» d'unes peces que testimonien el geni creatiu de l'artista malagueny a un tipus de suport amb el qual va començar a experimentar cap el 1946. En aquesta data, l'artista que havia assolit fama en el terreny de la pintura arriba a la localitat francesa de Vallarius i entra en contacte amb els ceramistes Suzanne i Georges Ramié.

Pere A. Serra es mostrà encantat amb el resultat de la mostra, que en aquesta ocasió reuneix també algunes de les peces que integren el fons del Museu Es Baluard.

En aquest sentit, el president de l'Executiu balear, Jaume Matas, va recordar que «la gran exposició de ceràmiques de Picasso és la que es pot veure al Museu Es Baluard» i assegurà que «la gran quantitat de gent present a la inauguració testimonia que és una magnífica exposició i que tendrà un gran èxit».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris