algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Sanitat farà una campanya contra la sida i potenciarà el preservatiu

A Espanya es contagien entre 4.000 i 5.000 persones cada any

La ministra de Sanitat i Consum, Elena Salgado, va advertir ahir que a Espanya «no s'ha de baixar la guàrdia» respecte de la sida, ja que els experts calculen que es poden produir entre 4.000 i 5.000 noves infeccions cada any, moltes d'elles per contagi heterosexual entre els joves.

Aquests afectats probablement tardaran a desenvolupar la malaltia i per tant el diagnòstic «només el coneixerem de forma precisa en molts casos quan desgraciadament la malaltia hagi manifestat els seus símptomes», afegí la ministra.

En aquest sentit, va anunciar ahir la posada en marxa, després d'estiu, d'una nova campanya de prevenció per promoure l'ús del preservatiu entre els adolescents.

«Els joves han de viure la seva sexualitat de la manera més lliure possible, han de gaudir amb ella, però prenent les precaucions adequades», va dir Salgado, qui va recordar que el preservatiu és el mètode de prevenció «més senzill» d'utilitzar per part dels adolescents i les persones que formen part dels grups de risc de contagi davant el VIH.

Coincidint amb el Fòrum Mundial sobre la Sida, que s'està celebrant a Bangkok (Tailàndia) des de diumenge passat, Salgado va advocar per «augmentar la sensibilitat» sobre la incidència que té aquesta pandèmia, que ja ha mort més de 20 milions de persones des de la seva aparició, i va insistir en la necessitat d'ajudar els països més pobres.

En aquest sentit, la ministra va recordar que Espanya aporta 79 milions d'euros al Fons Global sobre Sida, i va manifestar que «espera que aquesta aportació continuï en els pròxims anys».

Segons Salgado, «a Espanya uns 20.000 seropositius tenen símptomes greus i tots ells tenen accés als antiretrovirals d'última generació». Tanmateix, digué, els malalts dels països subdesenvolupats «no tenen la mateixa fortuna», problema que s'ha d'intentar solucionar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris