algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Els llibreters contemplen suspendre la fira del llibre si no la poden fer al Born

La batlessa Cirer, pressionada pels comerciants, vol evitar les mostres al Passeig


Els llibreters es plantegen la possibilitat de suspendre la propera edició de la fira del Llibre si no la poden celebrar en el passeig del Born. Tot i que encara no s'ha pres cap acord de l'executiva del gremi, són molts els que ja han fet saber que no estan disposats a canviar de lloc, i que si ho han de fer el millor serà suspendre la fira, deu dies en els quals es produeixen algunes de les vendes més notables de la temporada.

La batlessa Catalina Cirer ha estat durament pressionada per alguns dels comerciants del carrer i ha explicat que té la intenció de suprimir totes les fires que es fan en el Passeig del Born.

Francesc Moll, que hi té presència com a llibreter i com a editor, va explicar a Diari de Balears que «ara mateix no hi ha cap altre lloc on sigui possible realitzar una fira de les característiques de la nostra, és absolutament impossible».

I és que resulta que el debat sobre la ubicació de la fira no és la primera vegada que es produeix. En altres ocasions s'han plantejat alternatives. Una de les comentades va ser la instal·lació dels firaires al Passeig de Sagrera, però es va comprovar que no hi espai perquè tothom hi pugui caber amb comoditat. «A més a més, el Passeig Sagrera no és el passeig del Born, i hi ha moltes més dificultats perquè la gent canviï de lloc».

Reunió
Els llibreters tenen previst sol·licitar una reunió a la batlessa Cirer per demanar-li que replantegi la seva decisió i que permeti mantenir la seva fira en el Passeig del Born.

La polèmica amb els comerciants no ha estat nova d'aquesta edició de la fira, però sí que ha arribat a alguns dels seus moments més àlgids, amb evidents mostres de descontent per part dels venedors. Segons ells, la queixa principal és que les fires els lleven públic i potencials clients, que només es passegen per la part central del passeig i no per les voravies on tenen instal·lats els seus establiments.

Però els llibreters no estan gens d'acord amb aquest punt. «Hem de pensar que la nostra fira serveix per dinamitzar el passeig durant molts de dies. Aconseguim que hi hagi molt de públic i moltes de persones passejant pel carrer. No compartim gens les seves opinions», explica Moll.

El que també s'ha de recordar és que va ser la pressió dels comerciants la que va fer que el batle Fageda modificàs els seus plans per al carrer del Born, que contemplaven el tancament total al trànsit del carrer i un trànsit totalment residual, una proposta que defensava el regidor Sierra i que Fageda tirà enrera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris